Nakon Vibera, i WhatsApp nam dolazi u dekstop verziji

Aplikacije za dopisivanje stekle su veliku popularnost proteklih godina. Mnoge od njih imaju desktop verzije što znači da ih korisnici mogu koristiti nevezano za mobilne telefone
1 komentar(a)
whatsapp, Foto: Redmondpie.com
whatsapp, Foto: Redmondpie.com
Ažurirano: 10.05.2016. 14:09h

WhatsApp je popularnost stekao kao aplikacija za dopisivanje na "pametnim" telefonima. Međutim, prošle godine je u rad puštena i internet verzija koja nije donijela mnogo toga novog jer je bila usko vezana za ovu vrstu telefona. Ipak, uskoro bi stvari mogle da se promijene, piše londonski Independent.

Naime, da se u WhatsAppu radi na desktop verziji sugerišu fotografije koje su procurjele na internet i njime se proširile brzinom munje.

Fotografije koje su procurjele prikazuju djelove prevoda teksta desktop aplikacije na različite jezike. Ovo, naravno, nije službeni dokaz da će desktop verzija zaživeti, ali sigurno je naznaka u kom pravcu se razvija ovaj popularni servis za dopisivanje.

Aplikacije za dopisivanje stekle su veliku popularnost proteklih godina. Mnoge od njih imaju desktop verzije što znači da ih korisnici mogu koristiti nevezano za mobilne telefone.

WhatsApp je u posljednje vrijeme davao signale da bi mogao da krene u tom pravcu, ali da to još nije učinjeno zbog njihove brige za sigurnost tj. enkripciju poruka koje se šalju preko njihovih aplikacija, dodaje Independent.

Bonus video: