NOVO "TALASANJE"

Facebook nastavlja sa inovacijama, pokreće posebnu kamera aplikaciju

Aplikacija koja je još u ranoj fazi razvoja navodno će podržavati live streaming kao i fotografije i video a iz kompanije se nadaju da će ona podstaći pasivne korisnike koji sve manje govore o svom životu putem Facebooka
48 pregleda 1 komentar(a)
Facebook, Foto: Reuters
Facebook, Foto: Reuters
10.02.2019. 16:30h

Facebook planira uvođenje samostalne kamera aplikacije s kojom će ponovo zainteresovati korisnike.

Na taj način moći će da se dijeli više originalnog sadržaja, poručuju iz Facebooka a prenosi Klix.ba.

Aplikacija koja je još u ranoj fazi razvoja navodno će podržavati live streaming kao i fotografije i video a iz kompanije se nadaju da će ona podstaći pasivne korisnike koji sve manje govore o svom životu putem Facebooka. 

Prema izvještaju web stranice za tehnologiju i vijesti, do sredine 2015. godine originalno dijeljenje ličnih stvari na Facebooku je opalo za 21 odsto u odnosu na prethodnu godinu. 

Trend je posebno izražen među korisnicima mlađim od 30 godina. Facebook sada svakodnevno korisnike podsjeća na praznike i značajne datume. Takođe je pokrenuta opcija "Na današnji dan". 

Facebook je nedavno uveo i opciju "Facebook Live", koju su prethodno mogli da koriste samo pojedinci. 

"Facebook Live je kao da imate televizijsku kameru u svom džepu. Svako sa mobilnim telefonom sada ima mogućnost da emituje sadržaj bilo gdje u svijetu. Kada komunicirate putem opcije Live, osjećate se povezanim na ličnom nivou. Ovo je veliki napredak u našoj komunikaciji i stvoriće nove prilike za zbližavanje ljudi", napisao je na svojevremeno Mark Zakerberg.