SADA I ZVANIČNO

YouTube nudi prenos uživo za video zapise od 360 stepeni

Prenos uživo videozapisa od 360 stepeni svakom će omogućiti da pomoću kacige za virtualnu stvarnost razgleda događaje oko sebe i taj sadržaj prenosi uživo
1 komentar(a)
Youtube, Foto: Shutterstock
Youtube, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 10.02.2019. 17:14h

Tokom februara su se pojavile glasine da YouTube radi na funkciji koja će korisnicima omogućiti live streaming video zapisa od 360 stepeni.

Popularni video servis ove nedjelje je i zvanično najavio ovu opciju za live streaming, koja se pojavljuje oko godinu dana nakon što je dodata podrška za video od 360 stepeni. 

Prenos uživo videozapisa od 360 stepeni svakom će omogućiti da pomoću kacige za virtualnu stvarnost razgleda događaje oko sebe i taj sadržaj prenosi uživo. 

Google je tehnologiju predstavio na američkom festivalu Coachella, gdje će određeni koncerti biti prenošeni u 360 stepeni. Osim toga, Youtube je najavio i lansiranje prostornog zvuka za svoje on-demand video servise, što znači da će korisnici moći da uživaju u realističnom zvuku koji ima zadovoljavajuću dubinu, udaljenost i intenzitet, zasnovano na onome što se prirodno čuje u odnosu na poziciju na kojoj se nalazite tokom pravog događaja.

B92.net