Automobilska groznica u Podgorici

Na prostoru od 4.500 kvadrata u tržnom centru "Delta siti" izložen je najveći dio proizvoda koje automobilska industrija ima u ovom momentu da ponudi na crnogorskom tržištu.
55 pregleda 8 komentar(a)
Auto Moto Show 2016, Foto: Saša Marković
Auto Moto Show 2016, Foto: Saša Marković
Ažurirano: 22.04.2016. 10:18h

Automobilska groznica ovih dana drma Podgoricu. U garaži tržnog centra Delta siti otvoren je sajam automobila, motocikala i plovila, pod nazivom Auto Moto Show 2016.

Na prostoru od 4.500 kvadrata izložen je najveći dio proizvoda koje automobilska industrija ima u ovom momentu da ponudi na crnogorskom tržištu.

“Posjetioci mogu da vide 44 brenda, od čega 32 monobrend izlagača. Osim toga, pripremili smo i prateći program, kao što je defile oldtajmera, ili Slow Grand Prix, trka motocikala u kojoj pobjeđuje onaj ko zadnji prođe kroz cilj”, kaže Amir Arabelović, PR manifestacije.

Premijeru na crnogorskom tržištu na ovom sajmu obilježava nekoliko automobila, a svakako jedan od najatraktivnijih je Reno Talisman, izložen na štandu kompanije Alliance.

Luksuzna limuzina će spektakularnim izgledom, visokim luksuzom i kvalitetom materijala ozbiljno zaprijetiti konkurenciji, posebno ako se zna da su cijene izuzetno povoljne.

Talisman u osnovnoj varijanti pokreće dizel motor od 110 konjskih snaga, a kupac dobija i vrlo bogati paket opreme Life i manuelni mjenjač. Cijena ove verzije je 20.990 eura.

Prvi put pred crnogorskom publikom se pojavljuje i Toyota RAV4 u hibridnoj verziji. Najsnažniji RAV u istoriji raspolaže sa kombinacijom 2,5-litarskog benzinskog motor i elektromotora, a ukupna snaga sistema je 197 KS. Cijene je 28.700 eura.

Najskuplji automobil na sajmu se može vidjeti na izložbenom prostoru BMW-a. Serija 7, luksuzna limuzina koja količinom napredne tehnologije zaista ostavlja bez daha, staje 127.000 eura. Riječ je modelu 740d Xdrive sa trolitarskim šestocilindarskim motorom.

Škoda premijerno predstavlja novu generaciju modela Superb u limuzinskoj i karavanskoj verziji. Potpuno novi dizajn ovog vozila modernim linijama konkuriše čak i mnogo skupljim premijum vozilima.

Jedan od najvećih aduta Superba je ogromna količina prostora u putničkoj kabini i prtljažniku, a sve je praćeno izuzetno povoljnom cijenom od 21.000 eura, koliko košta Superb sa 1,-litarskim dizel motorom. Na sajmu je izložen model sa dizel motorom od 150 KS sa automatskim mjenjačem, čija cijena sa popustom iznosi 30.300 eura.

Na sajmu u Podgorici posjetuioci imaju priliku da vide i Svjetski automobil 2016. godine. Radi se o Mazdi MX-5, najnovijoj generaciji legendarnog roadstera, koji svojom egzotičnom pojavom privlači ogromnu pažnju. Cijene osnovne verzije je 21.000 eura.

Veliko interesovanje izaziva i novi Fordov pikap Rendžer, ka i novi Mondeo.

Na štandu Hjundaija posebno se izdvaja nova generacija SUV modela Tuson, koja je osvojila srca kupaca širom Evrope i svijeta. Bazna verzija sa benzinskim motorom od 135 KS kod nas košta 17.990 eura.

Prvi put na sajmu se pojavio i kineski brend Great Wall sa vrlo atraktivnim terenskim automobilima, a tu je i Lada sa osvježenom Nivom i limuzinom Granta.

Glavna zvijezda na štandu Suzukija je najnovija generacija modela Vitara, dok kod Kije centralno mjesto na pozornici pripada SUV modelu Sportedž koji je takođe tek nedavno stigao na tržište i na sajmu slavi crnogorsku premijeru.

Fijat akcenat stavlja na novu pristupačnu limuzinu koja nosi dobro poznati naziv Tipo, i u osnovnoj verziji košta 12.500 eura.

Opel ponosno ističe Evropski automobil godine, novu Astru, koja u benzinskoj verziji staje ispod 13.000 eura

Prvi put u Crnoj Gori zvanično nastupa i Volvo, koji se predstavlja SUV modelom XC90.

Pored ovoga, posjetioci sajma mogu da vide i ponudu nekoliko brendova motocikala, kao i šta se na našem tržištu nudi od dodatne opreme, ulja, pneumatika i djelova.

Ako sve ovo nije dovoljno da vas privuče da posjetite sajam, organizatori su pripremili i dodatne sadržaje kao što je simulator vožnje na kome ćete moći da se ubacite u ulogu reli vozača i isprobate svoje sposobnosti bez opasnosti da se povrijedite. Za učesnika koji postavi najbolji rezultat organizator je spremio i nagradu.

Kao i na većini izložbi ovog tipa, i na sajmu u Podgorici ima lijepih djevojaka koje oplemenjuju postavku automobila.

Sajam traje do nedjelje, otvoren je svakog dana od 11 do 21 sat, a cijena ulaznice je jedan euro.

Bonus video: