Telenor fondacija slavi drugi rođendan: Dvije godine inicijativa za pozitivne promjene u društvu

Osim podrške projektima, Telenor fondacija njeguje i podstiče korporativnu kulturu i nastoji da zaposlene uključi u društveno odgovorne aktivnosti, pa su tako realizovane brojne akcije, poput donacija krvi, Sata za planetu, uređenja Ćemovskog polja, donacija poklona djeci u Bijeloj
77 pregleda 0 komentar(a)
Internet prezentacija, Foto: Shutterstock
Internet prezentacija, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 14.04.2016. 17:30h

Telenor fondacija danas slavi svoj drugi rođendan. Osnovana sa glavnim ciljem promocije i razvoja društvene odgovornosti, Telenor fondacija finansijski i logistički podržava projekte koji mijenjaju društvo na bolje i motivišu ljude da, kroz digitalnu komunikaciju, postanu društveno odgovorni građani.

Fondacija je do sada realizovala dva konkursa i podržala pet projekata iz različitih oblasti, a izbor novih je trenutno u toku.

Jedna od najprepoznatljivijih inicijativa Fondacije, #Surfuj pametno, realizuje se već pet godina, a više od 14000 osnovaca naučilo je kako iskoristiti prednosti interneta na bezbjedan način. Inicijativu su prepoznali i podržali Ministarstvo za informaciono društvo i telekomunikacije, kao i Ministarstvo prosvjete. Od 2015. godine, partner Telenora u ovom projektu je NVO Teatar Mladih. Prepoznajući dosadašnji doprinos unapređenju lokalne zajednice, Unija poslodavaca je za ovu inicijativu Telenoru dodijelila nagradu za društveno odgovorno poslovanje.

„Naše inicijative su usmjerene prije svega na obrazovanje, inkluziju društveno ugroženih grupa, kulturu i umjetnost, kao i zaštitu životne sredine. Želimo da pokrenemo ljude da nam se pridruže u doprinesu boljem društvu i sredini u kojoj živimo. Razvili smo snažna partnerstva sa organizacijama i pojedinicma koji imaju vrijedne ideje za promjene u društvu. Za nama su dvije uspješne godine, i radujemo se novim, jednako uspješnim projektima i inicijativama”, kaže Nataša Đurđić iz Telenor fondacije.

Osim podrške projektima, Telenor fondacija njeguje i podstiče korporativnu kulturu i nastoji da zaposlene uključi u društveno odgovorne aktivnosti, pa su tako realizovane brojne akcije, poput donacija krvi, Sata za planetu, uređenja Ćemovskog polja, donacija poklona djeci u Bijeloj.

Vjerujući da je odgovornost prema zajednici mora biti jednako važna kao i uspješni poslovni rezultati, Telenor fondacija će se truditi da i dalje podstiče pozitivne promjene, za dobrobit cijele zajednice.

Bonus video: