Broj tigrova u divljini porastao prvi put u sto godina

ako stručnjaci smatraju da su novi brojevi razlog za slavlje, ipak nijesu proglasili da broj tigrova zaista raste jer je moguće i samo to da su stručnjaci primjetili više tigrova zahvaljujući savremenijim metodama nadzora i uključivanjem više oblasti u nadzor
65 pregleda 3 komentar(a)
Tigar, Foto: Shutterstock
Tigar, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 11.04.2016. 09:03h

Svjetski fond za divljinu(WWF) i Globalni forum za tigrove saopštili su da je prvi put u poslednjih 100 godina zabilježeno povećanje broja tigrova širom svijeta.

Oni su objasnili da je na poslednjem globalnom popisu izbrojano 3,890 tigrova, a da ih je 2010 godine bilo samo 3,200, dok ih je 1900 godine bilo 100,000.

Iako stručnjaci smatraju da su novi brojevi razlog za slavlje, ipak nijesu proglasili da broj tigrova zaista raste jer je moguće i samo to da su stručnjaci primjetili više tigrova zahvaljujući savremenijim metodama nadzora i uključivanjem više oblasti u nadzor.

Generalni direktor WWF-a kazao je da su novi podaci pokazali "da možemo spasiti ugrožene vrste kao i njihova staništa ukoliko vlade, lokalne zajednicei konzervatori tade zajedno".

Popis je obavljen uoči sastanka ministara iz 13 zemalja u kojima žive tigrovi , koji če će održati ove nedjelje u Delhiju. Na konferenciji se nadaju će se broj tigrova udvostručiti do 2022 godine.

Bonus video: