Jeste li probali Kalkulator, aplikaciju za pomoć pri izboru usluga interneta, telefonije...?

”Kalkulator je interaktivni alat za poređenje ponuda javnih elektronskih komunikacionih usluga u Crnoj Gori, u dijelu fiksne i mobilne telefonije, usluga pristupa internetu, distribucije TV i radio programa i kombinovanih paketa navedenih usluga”
106 pregleda 2 komentar(a)
Internet, Foto: Shuterstock
Internet, Foto: Shuterstock
Ažurirano: 22.03.2016. 15:25h

Kalkulator, veb aplikacija za pomoć korisnicima prilikom izbora elektronskih komunikacionih usluga u Crnoj Gori, počela je danas da radi.

Iz Agencije za elektronske medije i poštansku djelatnost (EKIP) saopšteno je da je Kalkulator dostupan na adresi kalkulator.ekip.me.

”Kalkulator je interaktivni alat za poređenje ponuda javnih elektronskih komunikacionih usluga u Crnoj Gori, u dijelu fiksne i mobilne telefonije, usluga pristupa internetu, distribucije TV i radio programa i kombinovanih paketa navedenih usluga”, navodi se u saopštenju.

EKIP je veb aplikaciju Kalkulator razvio u saradnji sa kompanijom Inovativni trendovi iz Zagreba.

Kalkulator, kako je objašnjeno, korisniku pomaže u izboru elektronske komunikacione usluge, koja odgovara njegovim potrebama i ima informativni karakter.

“Zasniva se na podacima o cijenama i opisu usluga koje unose operatori elektronskih komunikacija. Da bi uporedio troškove za određenu uslugu, korisnik prvo mora unijeti svoje zahtjeve, na osnovu koje će mu portal ponuditi tarifne pakete”, objasnili su iz EKIP-a.

Postoje dva načina unosa, jednostavan i detaljan.

“Kod jednostavnog unosa, korisnik unosi manje podataka i primjenjene su određene pretpostavke, zasnovane na podacima o prosječnoj potrošnji korisnika u Crnoj Gori za izabranu uslugu. Za definisanje raspodjele saobraćaja prema konkretnim destinacijama, koristiti se detaljan unos”, rekli su iz EKIP-a.

Oni su dodali da Kalkulator, na osnovu podataka o željenoj elektronskoj komunikacionoj usluzi koje unosi korisnik i podataka koje su unijeli operatori elektronskih komunikacija, daje rang listu najpovoljnijih usluga iz ponude operatora.

“Rezultati dobijeni uz pomoć Kalkulatora ne predstavljaju mjesečne račune za korištenje javnih elektronskih komunikacionih usluga. Za stvarni proračun, dobijanje ponude i zaključenje ugovora korisnik je dužan da se obrati direktno operatoru elektronskih komunikacija kojeg je izabrao na osnovu preporuke odnosno proračuna Kalkulatora", zaključili su iz EKIP-a.

Bonus video: