Veronika Belmont, internet zvijezda za 1,7 miliona pratilaca, govornik na Spark.me

Belmontova radi u medijima i industriji tehnologije od 2004. godine, kada se preselila u San Francisko. Bila je novinarka za CNET Networks i Discovery Digital, gdje je vodila njihove glavne audio i video emisije o tehnologiji
0 komentar(a)
Veronika Belmont, Foto: Spark.me
Veronika Belmont, Foto: Spark.me
Ažurirano: 17.03.2016. 09:55h

Veronika Belmont, internet zvijezda i savjetnica brojnih startapova, novi je govornik na Spark.me konferenciji, saopšteno je iz organizacije.

Sa više od 1,7 miliona pratilaca na Tviteru, Belmont je jedna od najuticajnijih osoba iz svijeta tehnologije na društvenim mrežama.

Belmontova radi u medijima i industriji tehnologije od 2004. godine, kada se preselila u San Francisko. Bila je novinarka za CNET Networks i Discovery Digital, gdje je vodila njihove glavne audio i video emisije o tehnologiji. Njena ljubav prema inovacijama, posvećenost poslu, brojna mreža kontakata i činjenica da je uvijek na izvoru informacija su joj omogućili da postane savjetnica brojnim startapovima, među kojima su Goodreads, about.me (gdje je i član odbora direktora), Soundtracking, WeGame, Forge, ChicCEO, i mnogi drugi.

Belmontova je i poznato TV lice. Bila je voditeljka specijalne emisije povodom 50 godina emitovanja kultne britanske naučno-fantastične serije „Doktor Hu“ (Doctor Who) i emisije „The Gadget Testers“ na BBC America, a gostovala je kao ekspert u oblasti tehnologije u brojnim emisijima na mnogim TV kanalima. Belmont ima i impresivno iskustvo sa „crvenog tepiha“, gdje je intervjuisala glumce svjetski popularnih TV serija “Okružen mrtvima“ (The Walking Dead) i „Igra prestola“ (Game of Thrones). Kao voditeljka, sarađivala je sa poznatim brendovima, među kojima su Sony, IBM, Disney, Intel, Chevrolet i AOL. Belmontovu možete pratiti svake nedjelje u internet emisijama Dear Veronica (za poznati tehnološki portal Engadget), Sword & Laser i Daily Tech News Show.

Ranije potvrđeni Spark.me predavači su Džon Bredford (jedan od ključnih aktera u izgradnji startap zajednice u Evropi, suosnivač F6S i Tech.eu, i bivši izvršni direktor Techstarsa u Londonu), Eni Mašon (bivša agentica MI5, britanske domaće kontraobavještajne i bezbjednosne agencije), Danica Kombol (izvršna direktorka Everywhere Agency, američke marketinške agencije specijalizovane za društvene medije i rad sa uticajnim onlajn korisnicima), Marvin Liao (partner u jednom od najpoznatijih američkih startup akceleratora, 500 Startups iz Silicijumske doline) i Skot Morison (bivši direktor marketinga u kompanijama Diesel, Levi's i Activision).

Spark.me je konferencija koja nudi brojne šanse za biznis i koja na jednom mjestu okuplja lidere iz poslovnog svijeta, svijeta tehnologije, inovacija i marketinga, startapove i ljude željne znanja.

Organizator je kompanija Domen, agent registracije nacionalnog .ME internet domena. Spark.me se održava 28. i 29. maja, u Bečićima.

Puna cijena karte za konferenciju Spark.me je 250 eura, ali je u toku promotivna ponuda koja traje do 11. aprila, i koja svim zainteresovanima omogućava da svoju kartu nabave po cijeni od 150 eura, odnosno 70 eura ukoliko se radi o studentima.

Studentske karte, kao motivacija za sve mlade željne znanja, su namijenjene studentima redovnih, postdiplomskih i doktorskih studija, koji su mlađi od 27 godina, kao i svima onima koji će diplomirati u toku 2016. godine.

Bonus video: