Porodični ferari za sve prilike

Novo ime bi trebalo da evocira uspomene na prethodne Ferarijeve klasike kao što su 330 GTC i GT, ili 250 GT Berlina Lusso
253 pregleda 2 komentar(a)
ferari (novina)
ferari (novina)
Ažurirano: 08.03.2016. 19:54h

Jedna od najželjnije očekivanih premijera bio je Ferarijev GTC4Lusso. Ovaj “shooting brake” kupe sa četiri sjedišta, međutim, nije potpuno novi model, već značajno obnovljena verzija modela FF.

Novo ime bi trebalo da evocira uspomene na prethodne Ferarijeve klasike kao što su 330 GTC i GT, ili 250 GT Berlina Lusso.

"Ovo je auto koji smo stvorili za naše klijente koji žele da imaju sportski auto koji mogu da voze u svim uslovima. Može da se vozi po snijegu, pijesku, gdje god želite da idete sa porodicom. Ima četiri prava sjedišta i veliki prtljažnik”, kazao je Enriko Galjera, komercijalni direktor u Ferariju.

Među izmjenama su nova maska, otvori za vazduh na krilima, zadnji krovni spojler i trodjelni zadnji difuzor. Osim sportskog štiha, unutrašnjost je usklađena sa zahtjevima modernog kupca.

“Ne samo što vozač raspolaže sa velikim ekranom, već smo razvili i nešto što se zove 'dualni kokpit'. Pored glavnog ekrana tu je i drugi displej ispred suvozačevog sjedišta na kome su dostupne sve informacije o performansama vozila, pa vozač i suvozač dijele iskustvo vožnje."

GTC4Lusso je prvi ferari koji ima pogon na sva četiri točka i upravljanje na svim točkovima. Pokreće ga isti V12 motor od 6,2 litra zapremine kao i prethodni FF, ali je snaga podignuta sa 660 na 690 KS. Motor je uparen sa sedmostepenim mjenjačem sa duplim kvačilom. Ovakav pogon omogućava da GTC4Lusso do 100km/h ubrza za 3,4 sekunde, dok je najveća brzina 335 km/h. Cijena će da bude oko 270.000 eura.

Bonus video: