Nova "opel astra" stigla u Crnu Goru

Osnovna verzija na našem tržištu košta 13.480 eura. Za taj novac kupac dobija motor zapremine 1,4 litra sa 100 KS
690 pregleda 5 komentar(a)
opel astra (novina)
opel astra (novina)
Ažurirano: 08.03.2016. 16:01h

Nova opel astra , jedanaesta generacija Opelovog kompaktnog modela C segmenta zvanično je predstavljena prošle sedmice u salonu ovlašćenog dilera njemačkog proizvođača, “Osmanagić Co”.

Astra je u potpunosti redefinisana u cilju dostizanja ili čak prestizanja konkurenata po pitanju funkcionalnosti, performansi, efikasnosti i dizajna.

Nova generacija je bazirana na potpuno novoj arhitekturi male mase, koja će biti pogonjena isključivo novom generacijom motora, i nudi komponente i sisteme poznate iz viših segmenata automobila. Na primjer, auto posjeduje najnoviju informacionu tehnologiju, masažu sjedišta i matriks LED farove.

Prezentaciji je prisustvovao veliki broj zvanica, saradnika, poslovnih partnera, kao i predstavnika medija. Gostima je dobrodošlicu poželio Emir Osmanagić, a nakon njega i Dragan Nenadović, direktor Opela za Srbiju, Crnu Goru, Makedoniju, Albaniju i Bugarsku.

„ Astra potvrđuje Opelovu poziciju lidera u segmentu kompaktnih automobila. Ona posjeduje brojne nove tehnologije i sisteme asistencije iz luksuznijih segmenata koji podižu komfor i bezbjednost putnika na viši nivo. Siguran sam da nova astra uznemiruje premijum klasu”, kazao je Nenadović.

Osnovna verzija astre na crnogorskom tržištu košta 13.480 eura. Za taj novac kupac dobija motor zapremine 1,4 litra sa 100 KS, manuelni klima-uređaj, radio USB, električne podizače prednjih prozora, člične točkove od 15 inča… Od bezbjednosnih sistema tu su ABS, ESP, kao i prednji, bočni i krovni vazdušni jastuci za vozača i suvozača.

Astra na sajmu u Ženevi dobila nagradu “Evropski auto godine”

Opel astra je "Evropski auto godine 2016", odlučio je žiri sastavljen od 58 specijalizovanih novinara iz 22 evropske zemlje, a nagrada je uručena u predvečerje sajma u Ženevi.

U konkurenciji u okviru 53. izbora za Auto godine bili su automobili koji su u prodaju ušli tokom prethodne godine, a čija je planirana godišnja proizvodnja veća od 5.000 primjeraka. Astra je dobila 309 bodova, a najbliži rival njemačkom kompaktu bio je volvo XC90 sa 294 poena. Treće mjesto je zauzela mazda MX-5 sa 202 boda.

“Ova nagrada za mene lično znači mnogo, ali i za sve nas u Opelu”, kazao je Karl Tomas Nojman, direktor Opela. Prestižno priznanje je došlo u momentu kada njemački proizvođač u vlasništvu GM-a nastoji da postane profitabilan, jer je zadnjih godina bio u velikim gubicima. Ovo je Opelu peta nagrada za automobil godine. Prethodni pobjednici su bili astra B, omega A, insignija i ampera.

Bonus video: