Marija i Radivoje najbolje grudvaju

Sve manifestacije na otvorenom odvijale su se na skijalištu Javorovača, gdje je vožena trka u slalomu i veleslalomu
86 pregleda 0 komentar(a)
"sneško rekreativac", Foto: Sport za sve
"sneško rekreativac", Foto: Sport za sve
Ažurirano: 07.03.2016. 17:45h

Oko 300 rekreativaca iz svih opština, ali i iz Srbije i Makedonije, učestvovalo je proteklog vikenda na zimskom festivalu sportske rekreacije “Ski fest Durmitor 2016”.

Tradicionalni festival organizovao je Crnogorski savez “Sport za sve”, a sve manifestacije na otvorenom odvijale su se na skijalištu Javorovača.

Vožen je slalom i veleslalom, ovog puta samo u muškoj konkurenciji.

U obje discipline, do 35 godina, trijumfovao je Danijel Mušović iz ekipe Komisije HOV.

Oba prva mjesta ostvario je i Živko Dragašević iz CGES-a.

Nedovoljna visina snijega uslovila je da skijaška takmičenja ne prođu sa uobičajenim brojem takmičara, a izostao je i paralelslalom.

Umjesto na otvorenom, dio programa održan je u sali osnovne škole i u hotelu “Planinka“, gdje učesnici po tradiciji borave.

Ekipi pivare “Trebjesa“ pripalo je prvo mjesto u odbojci. Titule u malom fudbalu i stonom tenisu za dame osvojila je ekipa Centralne banke Crne Gore.

Usnuli “Sneško rekreativac“ na klupi u parku ”Planinke“ pobjednička je figura od snijega, a napravili su ga takmičari iz JU “Grad teatar“ iz Budve.

U grudvanju pojedinačno najuspješniji su bili Marija Đedović i Radivoje Mijović, dok je najbolji par Bato Radović i Snežana Božović iz nikšićke pivare. U pikadu, u konkurenciji dama, pobijedila je Marija Đedović, a kod muškaraca Željko Milić. U šahu je najbolja bila ekipa “13. jul-Plantaže“. Predsjednik saveza “Sport za sve“ Milan Bracanović ocijenio je takmičenje kao veoma uspjelo, uprkos lošem vremenskim prilikama.

“Vrijeme je bilo bolje nego što smo očekivali. Zajednički smo uspjeli da makar rekreativni dio planiran na snijegu, uspješno odradimo. Očekivali smo ove neprilike pa smo organizovali školu plesne rekreacije i test opšteg stanja zdravlja. Odziv je bio izuzetno veliki, ali je bilo osipanja onih najboljih u skijaškim disciplinama. Nadam se da su zadovoljni i domaćini”.

Bonus video: