Rols Rojs protiv izlaska Britanije iz EU: "Otvorene granice dobre za biznis"

Portparol kampanje za izlazak Britanije iz EU Pol Stivenson je rekao da je više automobilskih kompanija navelo da će nastaviti da investira u Veliku Britaniju nezavisno od referenduma
0 komentar(a)
Rols Rojs, Foto: Shutterstock
Rols Rojs, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 03.03.2016. 13:05h

Direktor Rols-Rojsa (Rolls-Royce Motor Cars) Torsten Miler-Otvos proslijedio je pismo zaposlenima u toj autokompaniji o opasnostima izlaska Velike Britanije iz Evropske unije.

Direktor Rols-Rojsa, kompanije u vlasništvu njemačkog BMW-a, naveo je juče u pismu da su otvorene granice EU dobre za biznis i dodao da "carinski nameti znače veće troškove i veće cijene", a da se ne može pretpostaviti da bi Velika Britanija dobila dogovor o slobodnoj trgovini s EU.

Pismo o opasnostima Bregzita su proslijedili šefovi svih šest BMW-ovih britanskih kompanija, među kojima je i Mini.

Portparol kampanje za izlazak Britanije iz EU Pol Stivenson je rekao da je više automobilskih kompanija navelo da će nastaviti da investira u Veliku Britaniju nezavisno od referenduma.

"Velike strane multinacionalne kompanije vole EU zato što troše milione za lobiranje, kako bi prilagodili pravila sebi u prilog tjerajući manje igrače iz posla", naveo je Stivenson.

Direktor komunikacija u Rols-Rojsu je rekao da je pismo opravdano, jer je dužnost kompanije da zaposlenima izloži svoj stav i ukaže na rizike Bregzita, prenio je Gardijan.

Bonus video: