Ovo je broj jedan aplikacija za trudnice i stvarno ima sjajne mogućnosti

Aplikacija se promoviše kao vodič kroz zdravu trudnoću, ali to nije jedina karakteristika zbog koje je već duže vrijeme broj jedan među aplikacijama za trudnice
234 pregleda 0 komentar(a)
Sprout-Pregnancy Essentials, Foto: ITunes
Sprout-Pregnancy Essentials, Foto: ITunes
Ažurirano: 29.02.2016. 17:27h

Iako se na tržištu mobilnih aplikacija može naći priličan broj onih namijenjenih trudnicama, pronašli smo jednu koja je stvarno, ali stvarno super. Košta samo 3,99 dolara, zove se Sprout-Pregnancy Essentials, a razvili su je ljekari.

Aplikacija se promoviše kao vodič kroz zdravu trudnoću, ali to nije jedina karakteristika zbog koje je već duže vrijeme broj jedan među aplikacijama za trudnice.

Na njoj je, između ostalog, moguće pratiti razvoj ploda prema školskim tabelama, kada beba počne da se pomjera aplikacija ima mogućnost brojanja pokreta, tu je i opsežna analiza zdravstvenih potreba mame i bebe (prehrana, sigurne vježbe), vođenje zabilješki s trudničkih pregleda kao i čekiranje datuma s odrađenih i narednih pregleda, praćenje kilaže - od vašeg realnog stanja do preporučene težine. Ali, najzanimljiviji dio tek slijedi.

Aplikacija, naime, ima mogućnost izrade 3D slike prema vašem stepenu trudnoće tako da uz sve opisano za svaku fazu trudnoće, odnosno školskog razvoja ploda, uz pomoć ove aplikacije imate mogućnost da vidite stvarnu sliku kako vaš plod izgleda. To neće biti baš tačno vaše dijete, ali slika koju ćete moći da gledate je zaista divna. Čistija i bolja od one koju bi mogli da dobijete na 3D ultrazvuku.

Jednostavna je za upotrebu, a uz sve navedeno moguće je maksimalno personalizovati uz pomoć podataka o stepenu trudnoće, polu bebe koju nosite pa čak i imena koje planirate da date. A da jednog dana ne bi zaboravili na sve važne trenutke vezane za trudnoću tu je i Trudnički dnevnik u koji možete da upisujete sve što želite da zapamtite - svoje emocije, važne datume, pismo bebi, pjesmice koje već sada pjevate i vi i budući tata....

A da sve te misli i zapisi ne bi ostali samo na malom ekranu moguće ih je eksportovati kao e-knjigu.

I konačno, kada krene porođaj, aplikacija će vam pomoći pri praćenju ritma trudova.

Aplikaciju možete skinuti ovdje sa iTunesa i GooglePlaya.

Index.hr

Bonus video: