Racija u VW-ovim kancelarijama u Južnoj Koreji

VW je suočen sa tužbama u nekoliko zemalja svijeta, nakon što je u septembru prošle godine priznao da je u SAD lažirao podatke o štetnoj emisiji dizel motora na svojim vozilima
0 komentar(a)
VW Golf R400 d, Foto: Volkswagen
VW Golf R400 d, Foto: Volkswagen
Ažurirano: 19.02.2016. 11:44h

Službenici južnokorejskog tužilaštva pretresli su kancelarije njemačkog Folksvagena (VW) u Seulu, u sklopu istrage povodom VW-og skandala sa lažranjem vrijednosti izduvnih gasova.

Poslije pretresa VW-ovog sjedišta u Seulu i drugih kancelarija te kompanije u južnokorejskoj prijestonici, istražitelji su konfiskovali kompjuterske hard diskove i dokumenta, izvijestila je južnokorejska agencija Jonhap.

Takođe su pretreseni domovi zaposlenih u Folksvagenu koji su zaduženi za kontrolu kvaliteta proizvoda.

"Stavili smo do znanja da ćemo u potpunosti sarađivati sa istražiteljima i naša pozicija ostaje nepromijenjena", izjavio je jedan od portparola VW-a Frans presu.

Ovakav potez dolazi samo mjesec dana nakon što je južnokorejsko ministarstvo za zaštitu životne sredine podnijelo krivičnu tužbu protiv direktora južnokorejske filijale VW-a Johanesa Tamera, zbog zakonskih manjkavosti plana o opozivu vozila, u koja je ugrađen softver za lažiranje vrijednosti izduvnih gasova.

VW je suočen sa tužbama u nekoliko zemalja svijeta, nakon što je u septembru prošle godine priznao da je u SAD lažirao podatke o štetnoj emisiji dizel motora na svojim vozilima.

Bonus video: