Hakeri objelodanili lične podatke 20.000 zaposlenih u FBI

200 gigabajta preuzetih podataka, obuhvata kompjuterske stručnjake, direktore, visoke savjetnike...
0 komentar(a)
haker, Foto: Shutterstock
haker, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 09.02.2016. 16:00h

Nepoznati hakeri objavili su na internetu imena i adrese 20.000 zaposlenih u FBI i preko 9.000 radnika nacionalne bezbjednosti nakon upada u računar Ministarstva pravde.

Nekoliko medijskih kuća je kontaktirano i dati su im na pregled podaci, koji su i objavljeni na tviter haštagu @DotGovs. Lista obuhvata kompjuterske stručnjake, službenike za nabavku,analitičare budžeta, direktore i visoke savjetnike.

"Mi shvatamo ove izveštaje vrlo ozbiljno, međutim nema indikacija u ovom trenutku da postoji povreda osjetljivih ili ličnih podataka", izjavio je portparol DHS S.I.Li u saopštenju objavljenom u ponedjeljak.

Hakeri su preuzeli oko 200 gigabajta podataka, a informacijama su pritupili ugrožavanjem naloga e-pošte jednog zvaničnika ministarstva privrede, ispričali su portalu ,,Moderboard".

Nakon svog posta Hakeri su dodali ,,Ovo je za Palestinu, Ramali, Zapadnu obalu, Gazu, ovo je za dijete koje traga za odgovorom".

Prošle godine su anonimni hakeri upali na mejlove direktora CIA Džona Brenana i direktora Nacionalne obavještajne službe Džejmsa Klapera, a njihove poruke i način hakovanja veoma su slični novim hakerima.

Bonus video: