Amazon otvara 400 klasičnih knjižara u SAD

Ovaj potez je iznenađenje za mnoge obzirom da je Amazon, koji je započeo svoje poslovanje kao trgovina knjiga putem Interneta, uništio mnoge klasične knjižare nudeći širi izbor i mogućnost kupovine iz vlastitog doma po nižoj cijeni
0 komentar(a)
Amazon, Foto: Reuters
Amazon, Foto: Reuters
Ažurirano: 05.02.2016. 15:15h

The Wall Street Journal prenosi navode predstavnika kompanije General Growth Partners, koja upravlja mnoštvom trgovačkih centara u SAD-u, kako Amazon namjerava otvoriti 400 klasičnih knjižara širom SAD-a.

Ovaj potez je iznenađenje za mnoge obzirom da je Amazon, koji je započeo svoje poslovanje kao trgovina knjiga putem Interneta, uništio mnoge klasične knjižare nudeći širi izbor i mogućnost kupovine iz vlastitog doma po nižoj cijeni, piše Bug.hr.

Amazon već ima jednu klasičnu knjižaru koju je otvorio u Sijetlu, a u njoj nudi knjige po istoj cijeni kao i u svojoj internetskoj trgovini. U knjižari se takođe mogu kupiti Amazonovi uređaji kao što su Kindle, Echo, Fire TV i Fire Tablet.

Ukoliko su ove informacije tačne, Amazon neće biti prvi tehnološki div koji se vraća u klasične trgovine. Slično je napravio i Apple sa svojim trgovinama koje mu služe kao izložbeni prostor za njegove uređaje, a istim putem je krenuo i Microsoft.

Bonus video: