Isprobajte Windows 95

Ako spadate u starije generacije i želite da se podsjetite kako je izgledalo koristiti Windows 95, ili se kao pripadnik mlađih generacija pitate kako je izgledala upotreba kompjutera prije 20 godina, sada imate priliku da ispunite svoju želju
0 komentar(a)
Windows 95, Foto: Guidebookgallery.org
Windows 95, Foto: Guidebookgallery.org
Ažurirano: 02.02.2016. 11:19h

Andrea Faulds, 19-godišnje developer iz Škotske, osmislio je aplikaciju zahvaljujući kojoj je moguće pokrenuti Windows 95 putem internet pretraživača, bez ikakvih priključaka.

Ako spadate u starije generacije i želite da se podsjetite kako je izgledalo koristiti Windows 95, ili se kao pripadnik mlađih generacija pitate kako je izgledala upotreba kompjutera prije 20 godina, sada imate priliku da ispunite svoju želju, piše thenextweb.com, a prenosi B92.

Zahvaljujući projektu zasnovanom na upotrebi emscripten-a, emulatora koji omogućava transformisanje C++ koda u JavaScript, možete u potpunosti uživati u ovom retro iskustvu, bez potrebe za instaliranjem priključaka ili samog ‘praistorijskog’ operativnog sistema.

Emulator nije savršen (Internet Explorer koči i ne radi kako treba, što i nije neka novost), ali svakako predstavlja impresivnu demonstraciju toga koliko su daleko operativni sistemi dogurali za samo dvije decenije.

Probajte: Windows 95 u web pretraživaču.

Bonus video: