Jovanić tvrdi da su pravilno postupili u stečaju za Mall Group

"Podnosilac prijave nije dostavio dokaze u pogledu ličnih primanja, niti je dostavio dokaze da je u tom periodu bio u radnom odnosu kod prethodnika stečajnog dužnika, a o čemu je pismeno obaviješten do strane stečajnog upravnika”
473 pregleda 3 komentar(a)
Blažo Jovanić, Foto: Savo Prelević
Blažo Jovanić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 14.11.2018. 16:38h

Privredni sud, kojim rukovodi Blažo Jovanić, smatra da ta institucija i stečajna upravnica Sanja Lješković, u postupku koji je pokrenula firma Mall Group postupa u svemu u skladu sa odredbama Zakona o stečaju, te da je stečajna upravnica preduzela sve mjere i radnje cilju zaštite imovine stečajnog dužnika”.

Jovanić je na veb sajtu suda objavio odgovor na pritužbu koja je dostavio Vrhovnom sudu 25. septembra ove godine suvlasnik firme Mall Group Goran Rašović na rad stečajnog sudije i stečajnog upravnika u postupku koji se vodi kod Mall Group.

“Vijesti” su objavile u nedjelju da je Rašović zatražio izuzeće upravnice Sanje Lješković, stečajnog sudije Miodraga Anđelića, ali i predsjednika suda Jovanića od daljeg postupanja u stečaju koji se od 23.marta 2016. vodi u toj firmi.

“Goran Rašović je podnio prijavu potraživanja koja se odnosi na neisplaćena neto lična primanja, a koja prijava je u postupku utvrđivanja osnovanosti potraživanja, osporena od strane stečajnog upravnika. Podnosilac prijave nije dostavio dokaze u pogledu ličnih primanja, niti je dostavio dokaze da je u tom periodu bio u radnom odnosu kod prethodnika stečajnog dužnika, a o čemu je pismeno obaviješten do strane stečajnog upravnika”, navodi se u odgovoru na pritužbu Vrhovnom sudu.

Nakon toga, kako su naveli iz suda, Goran Rašović se “izjasnio da će sudu nakon izvršenih obračuna plata dostaviti dokumentaciju, dok je na kraju dopisa naveo da ako stečajna upravnica ne uradi reviziju poslovanja stečajnog dužnika, on će kao stečajni povjerilac pokušati da nađe sredstva da uradi obračune plata, pa je tražio od suda da ga u svojoj odluci, po prethodno upućenom zahtjevu, o tome obavijesti”.

“Sud nije smatrao da je to prigovor na radnje stečajnog upravnika u smislu čl. 20 Zakona o stečaju, pa stoga nije ni odlučivao. Vezano za dopis stečajnog povjerica od 30.11.2016., sudija je naveo da taj akt nije smatrao prigovorom, već kao da stečajni povjerilac hoće da rukovodi stečajnim postupkom budući da je komentarisao rad stečajnog upravnika u pogledu angažovanja vještaka za procjenu, zatim advokata za vođenje postupaka, kao i drugih radnji u cilju utvrđivanja stečajne mase”, piše u pritužbi.

Bonus video: