Google obezbijedio besplatan wi-fi na željezničkim stanicama u Mumbaju

Ova besplatna usluga je rijetka u Indiji, a većina od 300 miliona korisnika interneta plaćaju pristup mreži i često se oslanjaju na spore veze na pametnim telefonima
105 pregleda 0 komentar(a)
Wi-Fi (Ilustracija), Foto: Reuters
Wi-Fi (Ilustracija), Foto: Reuters
Ažurirano: 22.01.2016. 14:38h

Kompanija Google počela je danas da nudi besplatan bežični internet željezničkim putnicima u Mumbaju, u nastojanju da poveća svoje prisustvo na indijskom tržištu.

Centralna željeznička stanica u najvećem indijskom gradu prva je od 400 stanica na kojima će biti uveden WiFi, prenosi Beta.

Ova besplatna usluga je rijetka u Indiji, a većina od 300 miliona korisnika interneta plaćaju pristup mreži i često se oslanjaju na spore veze na pametnim telefonima.

Indija ima 1,25 milijardi stanovnika i novih šest miliona korisnika interneta svakog mjeseca, zbog čega giganti kao što su Google, Facebook i Microsoft nastoje da se prošire na indijsko tržište.

Željeznički saobraćaj dnevno koristi više od 23 miliona ljudi.

"Većina Indije još nije online. Želimo da omogućimo pristup internetu za što je više ljudi moguće", izjavio je izvršni direktor Google-a prošlog mjeseca u Nju Delhiju.

Google je saopštio da će besplatan WiFi na stanicama omogućiti brz pristup internetu koji mnogi ne mogu da priušte i da se nada da će unijeti raznolikost među korisnicima interneta, pošto su manje od trećine njih žene.

Google radi i na unapređenju svojih servisa na hindi i drugim jezicima koji se govore u Indiji.

Bonus video: