Netflixov sadržaj nije isti za svaku zemlju

Iako neki zagovaraju anarhičnost i dopustivost svega, očito je da je priča o autorskim pravima i pravi kočničar većeg širenja Netflixa u svih 190 država
91 pregleda 0 komentar(a)
Netflix
Netflix
Ažurirano: 19.01.2016. 09:55h

Dostupnost sadržaja u svih 130 novih zemalja, odnosno 190 zemalja ukupno nije ista zbog autorskih prava, a kako bi to izbjegli korisnici Netflixa koriste različite proxy servere kao i „unblockere“ priznali su iz ovog popularnog video streaming servisa koji je od prošle sedmice dostupan i u našem regionu, uključujući i Crnu Goru

Prema Netflixovom blogu, kako prenosi ICTbusiness, sadržaj nije i ne može biti isti sve dok se ne riješe autorska prava.

Naime, iako neki zagovaraju anarhičnost i dopustivost svega, očito je da je priča o autorskim pravima i pravi kočničar većeg širenja Netflixa u svih 190 država. Nije riječ samo o dostupnosti Netflixa, već o dostupnosti sadržaja. Tako da neki već ovo smatraju prevarom Netflixa jer sadržaj zavisi od države do države. A autorska prava treba poštovati.

Iz Netflixa tako najavljuju kako će onemogućiti one korisnike koji su proxy servere i „unblockere“ zaobilaze regionalnu zaštitu prema Netflixu se prikazujući da dolaze iz područja odnosno države u kojoj nijesu. Iz kompanije kažu da je zapravo riječ o kontinuiranoj borbi za autorska prava, ali i za to da korisnici ne moraju koristiti ova zaobilazna rješenja.

Uprkos različitom sadržaju, cijena pretplate je svuda ista.

Bonus video: