Votsap ubuduće besplatan u cijelom svijetu

Kum je dodao da Votsap pokušava da nađe neki drugi poslovni model koji će omogućiti komunikaciju među korisnicima, ali da istovremeno ne podlegne spamu i neželjenom reklamiranju
65 pregleda 12 komentar(a)
SMS poruke, mobilni telefon, Foto: Shutterstock
SMS poruke, mobilni telefon, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 19.01.2016. 09:49h

Popularna aplikacija za komunikaciju na mobilnim telefonima Votsap (WhatsApp) ubuduće će biti besplatna svuda u svijetu, najavio je njen osnivač Jan Kum.

Kum je na skupu Digital, Life, Design (DLD) u Minhenu, rekao da ta kompanija odustaje od zahtjeva za uplatu godišnje pretplate u pojedinim zemljama gdje se ona plaća, kako bi se otklonile barijere koji imaju neki korisnici te aplikacije.

Kako prenose specijalizovani mediji Kum je konstatovao da, iako dolar (odnosno 99 centi) godišnje nije veliki iznos, pristup karticama za plaćanje preko interneta nije prisutno svuda u svijetu.

"Jednostavno ne želimo da ljudi pomisle da bi u jednom trenutku njihova komunikacija sa svijetom mogla da se prekine", objasnio je Kum razloge odluke.

Do sada se nije plaćala prva godina korišćenja Votsapa, ali je za naredne godine bilo potrebno da se plati 99 centi.

Kum je dodao da Votsap pokušava da nađe neki drugi poslovni model koji će omogućiti komunikaciju među korisnicima, ali da istovremeno ne podlegne spamu i neželjenom reklamiranju.

Bonus video: