Periscope objave će sada biti dostupne direktno kroz tvitove

Opcija će u početku biti dostupna samo za iOS verziju. Nije poznato kada će biti dostupna za Android korisnike
62 pregleda 0 komentar(a)
Periscope, Foto: Periscope
Periscope, Foto: Periscope
Ažurirano: 17.01.2016. 19:08h

U Twitteru žele da objave sa njihove video aplikacije Periscope dovedu do što više korisnika. Mnogi su se žalili jer je video bilo moguće gledati uživo samo preko Periscope aplikacije, ali kompanija je sada omogućila da se, nakon što bude podijeljen, video materijal može gledati i na korisnikovom tajmlajnu na Twitteru.

Opcija će u početku biti dostupna samo za iOS verziju. Nije poznato kada će biti dostupna za Android korisnike.

Od predstavljanja Periscope aplikacije, zabilježeno je oko 100 miliona uključenja uživo. Pitanje je da li nova mogućnost gledanja sadržaja i na Twitteru, može da osnaži njegovu popularnost.

Javljanja uživo kroz Periscope aplikaciju u Crnoj Gori su dosad radili Ekološki pokret Ozon, tokom građanskog skupa u Pljevljima, te portal Vijesti, tokom protesta Demokratskog fronta u Podgorici, 23. decembra.

Video materijal prenosa uživo Periscope aplikacija "čuva" 24 sata od početka prenosa, nakon čega je materijal nedostupan, osim ako korisnik nije uključio opciju čuvanja lokalno na mobilnom uređaju. U tom slučaju, video materijal je moguće naknadno iskoristiti i prebaciti na neki od video servisa poput YouTubea.

Bonus video: