DOSTAVILI POBOLJŠANU PONUDU

Britanski "Aston Martin" gradi fabriku u Makedoniji?

"Aston Martin", čiji su vlasnici italijanska privatna akcionarska grupa Investindustrial i kuvajtska grupa Tejara kepital, trebalo bi da donesu odluku u narednih nekoliko nedjelja
75 pregleda 3 komentar(a)
Aston Martin, Foto: Reuters
Aston Martin, Foto: Reuters
Ažurirano: 11.01.2016. 15:07h

Britanski proizvođač luksuznih automobila "Aston Martin" razmišlja o Makedoniji kao mogućoj destinaciji za izgradnju nove fabrike, izjavili su izvori upoznati sa situacijom, javlja Rojters.

Kompanija, koja je prije nekoli mjeseci napravila listu 19 potencijalnih destinacija, svela je taj spisak na dvije lokacije u Britaniji, zatim na jednu destinaciju u američkoj saveznoj državi Alabama i jednu na Bliskom istoku, kazali su ti izvori Rojtersu u decembru.

Međutim, prema istim izvorima, u posljednjih nekoliko nedjelja je bivša jugoslovenska republika, kako navodi Rojters, dostavila poboljšanu ponudu britanskom proizvođaču automobila, koji je prethodno saopštio da će svaka potencijalna finansijska podrška biti važan činilac prilikom izbora destinacije.

"Makedonija je najnoviji kandidat koji je ranije već bio odbačen", rekao je jedan od izvora, dodajući da su se "oni ponovo javili sa boljom ponudom".

Visoki funkcioner u vladi u Skoplju, koji nije želio da bude imenovan, potvrdio je da je Makedonija u trci.

"Napravili smo dobru ponudu", rekao je on, ne dajući nikakve detalje.

Makedonska vlada i britanski proizvođač automobila odbili su da daju komentar za Rojters.

"Aston Martin", čiji su vlasnici italijanska privatna akcionarska grupa Investindustrial i kuvajtska grupa Tejara kepital, trebalo bi da donesu odluku u narednih nekoliko nedjelja.

Proizvođač automobila, čuven po sportskom modelu DB5 koji je vozio Džems Bond, namjerava da učetvorostruči ukupan obim proizvodnje na oko 15.000 automobila do kraja decenije i da pravi svoj novi krosover model DBX u novoj fabrici.