Korisnici su rekli "dosta" i zbog iPhonea podigli tužbu protiv kompanije Apple

Svi tužioci su vlasnici uređaja iPhone 4S, koji im je postao skoro neupotrebljiv nakon što su sisteme svojih mobilnih nadogradili na iOS 9
2 komentar(a)
iPhone 4S, Apple, Foto: Beta/AP
iPhone 4S, Apple, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 01.01.2016. 13:54h

Znate ono kad nabavite novi mobilni, pa prođe ne baš tako puno vremena te kompanija čiji ste uređaj odabrali predstavi novu verziju uređaja? Pa za nekoliko mjeseci još jednu, pa još jednu? Takav scenario pogodi svakog kupca mobilnog ili nekog sličnog gadgeta i uobičajeno ne bi bilo ništa neobično da stari uređaji nadogradnjom na nove verzije operativnih sistema ne postanu skoro neupotrebljivi.

U Njujorku se stotinjak osoba udružilo i predvođeni čovjekom koji se zove Čejm Lerman odlučili su da podignu tužbu protiv Applea.

Svi tužioci su vlasnici uređaja iPhone 4S, koji im je postao skoro neupotrebljiv nakon što su sisteme svojih mobilnih nadogradili na iOS 9.

U tužbi navode da ih Apple nije upozorio da će njihov uređaj toliko usporiti da im ne preostaje ništa drugo nego da ga koriste uprkos svemu ili da izdvoje nekoliko stotina dolara za nabavku novog iPhonea.

Takođe zamjeraju Appleu to što nije korisnicima omogućio jednostavno vraćanje starih verzija iOS-a na mobilne kojima nova verzija usporava uređaje.

Tužioci od Applea zahtijevaju odštetu u ukupnom iznosu od pet miliona dolara, a detalje tužbe možete pročitati OVDJE.

Tportal.hr

Bonus video: