Američka kompanija će jedno od najvećih čuda svemira pretvoriti u pištolje

Do sada, napravljene su samo drške pištolja, jer se na izradi cijevi radi tako pažljivo, kao da se “sijeku rijetki dijamanti”, kaže osnivač kompanije Rob Biankin
6 komentar(a)
Gibeon meteor, Foto: Wikipedia
Gibeon meteor, Foto: Wikipedia
Ažurirano: 25.12.2015. 13:46h

Američka kompanija će jedno od najvećih čuda svemira pretvoriti u pištolje.

“Na neki način je i romantično i fascinantno kad pomislite da će metor koji je putovao nebesima četiri milijarde godine prije nego što je pao na Zemlju biti transformisan u Cabot pištolje”, piše u saopštenju proizvođača iz Pensilvanije.

CNN izvještava da kompanija proizvodi dva pištolja od Gibeona, gvozdenog meteorita, koji je udario u Zemlju prije 4,5 milijardi godina, a otkriven je prije 200 godina u Namibiji.

Cabot Gibeon naziva “Kadilakom među meteoritima”.

Do sada, napravljene su samo drške pištolja, jer se na izradi cijevi radi tako pažljivo, kao da se “sijeku rijetki dijamanti”, kaže osnivač kompanije Rob Biankin.

“Ne znamo da li će to uopšte biti moguće, ali smo već prošli kroz kritične faze i mislimo da ćemo uspjeti da dobijemo potpuno funkcionalan set pištolja – jedan za desnoruke, drugi za ljevoruke”.

Biće to prvo oružje ikad napravljeno od meteorita, a Cabot planira da ih ponudi na aukciji sljedeće godine. Stručnjaci vjeruju da bi mogli dostići cijenu od milion dolara po komadu.

Bonus video: