Stigao Viber Wink - aplikacija za privremeno gledanje multimedijalnih sadržaja

Besplatan za preuzimanje sa vašeg App Store-a, Viber Wink vam dozvoljava da načinite fotografiju ili snimite kratak video u trajanju do 10 sekundi
97 pregleda 0 komentar(a)
Viber, Whatsapp, Foto: Shutterstock
Viber, Whatsapp, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 23.12.2015. 13:21h

Viber, jedna od vodećih globalnih aplikacija za razmjenu poruka, danas je lansirao novu pridruženu aplikaciju pod nazivom Viber Wink, koja omogućava korisnicima da šalju fotografije ili kratak video – koje nestaju čim budu viđene samo jednom od strane primalaca.

Besplatan za preuzimanje sa vašeg App Store-a, Viber Wink vam dozvoljava da načinite fotografiju ili snimite kratak video u trajanju do 10 sekundi, prenosi B92.

Ako poželite, možete dodati i tekst na vašu fotografiju. Wink vam zatim daje mogućnost da podesite tajmer tako da će vaša poruka biti izbrisana za 1, 3, 7 ili 10 sekundi pošto je primalac bude pregledao, s tim što možete izabrati i da ne koristite funkciju tempiranog brisanja materijala, u kom slučaju će biti proslijeđen kao obična fotografija ili video.

Pošaljite takvu fotografiju ili video bilo kome od vaših kontakata na Viberu. Poruka će se pojaviti u vašoj standardnoj Viber prepisci i može biti viđena jednom od strane vaših sagovornika – čak i ako oni nemaju Viber Wink aplikaciju. Jednom kada poruka bude viđena, biće izbrisana po zadatom vremenskom ograničenju.

“Jasno nam je da naši korisnici zahtijevaju više kontrole nad svojim porukama”, napominje Ofir Ejal, direktor Odeljenja za proizvode u Viberu.

“Dobar primjer toga je nedavno ponuđena funkcija za 'brisanje poruka', koja vam omogućava da brišete poruke na daljinu – čak i poslije njihovog slanja. Wink je još jedan primjer pružanja mogućnosti kontrole našim korisnicima, ali na zabavan način. Zapravo, mi se nadamo da će Wink ohrabriti korisnike da još više razmjenjuju sadržaj time što im omogućavamo da biraju kako žele da njihove fotografije i video materijali budu primljeni – naročito oni koje opisuju momente za koje ne biste voljeli da ostanu u trajnom sjećanju”, rekao je Ejal.

Od danas, Wink možete preuzeti i koristiti besplatno na iPhone i Android uređajima. Da bi funkcionisao, Wink zahtijeva da posjedujete Viber verziju 5.7, koja je takođe na vašem raspolaganju od danas.

Viber v5.7 nudi obogaćene funkcije Grupnog četa, među kojima se nalazi mogućnost da primate detaljne informacije o tome koji od vaših prijatelja je primio i pregledao vašu poruku.

Bonus video: