VW odustaje od ambicije da postane najveći proizvođač

VW je pogođen najvećim skandalom u istoriji od septembra, kada je priznao da je u 11 miliona automobila širom svijeta ugradio softver za lažiranje vrijednosti izduvnih gasova na laboratorijskim testiranjima
0 komentar(a)
Matijas Miler, Foto: Reuters
Matijas Miler, Foto: Reuters
Ažurirano: 22.12.2015. 08:43h

Posrnuli njemački proizvođač automobila Volkswagen (VW) odustao je od ambicija da postane najveći svjetski prozivođač vozila i sa trona zbaci japanskog rivala Toyotu.

“Za mene ta opsesija brojem prodatih vozila i ambicija da se stalno postavljaju novi rekordi nema smisla. Za mene nema pretjerane razlike u tome da li smo na prvom, drugom ili trećem mjestu po obimu prodaje”, rekao je novi izvršni direktor VW-a, Matijas Miler, prenosi Tanjug.

VW je pogođen najvećim skandalom u istoriji od septembra, kada je priznao da je u 11 miliona automobila širom svijeta ugradio softver za lažiranje vrijednosti izduvnih gasova na laboratorijskim testiranjima.

Milerov prethodnik Martin Vinterkorn često je navodio da je cilj kompanije da prestigne Toyotu i postane najveći svjetski proizvođač vozila do 2018.

Globalna prodaja VW je u svijetlu skandala u novembru pala 2,2 odsto.

Bonus video: