Iskoristite raspust da naučite kako da napravite sajt, animacije, obradite fotografije...

Inženjerski pedagoški forum je neprofitno strukovno udruženje nastavnika inženjerske grupe predmeta u Crnoj Gori, čija je ideja da se zajednički angažuju u cilju afirmisanja struke, poboljšanja uslova rada i popularizacije prirodnih, tehničkih i njima srodnih nauka i naučnih disciplina kod djece i omladine
0 komentar(a)
Programiranje, Foto: Shutterstock
Programiranje, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 10.12.2015. 11:51h

Inženjerski pedagoški forum će tokom zimskog raspusta organizovati radionice za djecu iz oblasti informacionih tehnologija.

Tokom obuke, polaznici će učiti o računarskom hardveru - kako da instaliraju operativni sistem, pronađu i otklone kvar na kompjuteru, sklope i rasklope kompujuter. Djeca će učiti i o kreiranju web sajtova pomoću programa Dreamweaver, te kako da uz pomoć 3D Studio Max softvera naprave animacije, kako da obrade fotografije pomoću Adobe Photoshopa, video uz pomoć programa Sounde Forge i Vegas.

Na kraju obuke, polaznici će učiti i osnove programiranja (Visual Basic).

Obuka počinje 16. i traje do 22. januara.

Detalje o radionicama potražite na Facebook stranici Foruma. Obuka se održava u Podgorici.

Inženjerski pedagoški forum je neprofitno strukovno udruženje nastavnika inženjerske grupe predmeta u Crnoj Gori, čija je ideja da se zajednički angažuju u cilju afirmisanja struke, poboljšanja uslova rada i popularizacije prirodnih, tehničkih i njima srodnih nauka i naučnih disciplina kod djece i omladine.

IPF zasad okuplja inženjere elektrotehnike, poljoprivrede, mašinstva, građevine, arhitekture, informacionih tehnologija i hemije, ali i profesore matematike i fizike, te učenike osnovnih i srednjih škola i studente prirodnih i tehničkih nauka.

Inženjerski pedagoški forum (IPF) je neprofitno strukovno udruženje nastavnika inženjerske grupe predmeta u Crnoj Gori. Udružili smo se sa osnovnom idejom da se zajednički angažujemo u cilju afirmisanja struke, poboljšanja uslova rada i popularizacije prirodnih, tehničkih i njima srodnih nauka i naučnih disciplina kod djece i omladine. Trenutno, IPF okuplja inženjere elektrotehnike, poljoprivrede, mašinstva, građevine, arhitekture, informacionih tehnologija i hemije, ali i profesore matematike i fizike, te učenike osnovnih i srednjih škola i studente prirodnih i tehničkih nauka.

U oktobru 2013. godine, Skupština IPF-a donijela je Odluku da sve aktivnosti IPF-a moraju biti koncipirane na način da zadovoljavaju etičke i dizajnerske principe permakulture. Istom Odlukom osnovano je i Odjeljenje za permakulturu.

Bonus video: