Kontinental guma broj 1 u golf klasi

Od 19 pneumatika koje je testirao njemački automobilski klub samo jedan je dobio nezadovoljavajuću ocjenu.
418 pregleda 1 komentar(a)
Ažurirano: 08.12.2015. 11:20h

Njemački automobilski klub ADAC, koja uživa veliko povjerenje u Evropi, ove godine je ispitivao zimske pneumatike za automobile niže srednje klase poput folksvagen golfa, škode oktavije ili reno megana.

Njemačka organizacija odabrala je 19 zimskih pneumatika dimenzije 205/55 R16, a neprikosnovenom se pokazala Kontinentalova guma Winter Contact TS 850 koja je dobila ubjedljivo najbolju ocjenu. Ovaj pneumatik je pokazao najbolje performanse na snijegu, po kiši, a zanimljivo je da se i troši najmanje. Slijedi Yokohama W.drive V905 koja je bila najbolja na suvom kolovozu.

Kako to obično biva, najkvalitetnije gume imaju i veće cijene od onih iz sredine tabele. Međutim, Continental WinterContact TS850 u testiranoj dimenziji u Crnoj Gori košta nepunih 110 eura, što je u odnosu na njen rejting sasvim prihvatljivo.

Takođe, u grupi preporučljivih pneumatika postoje vrlo povoljne opcije kao što je Falkenova guma koja staje 75 eura, dok Barum Polaris 3 košta 70 eura. Detaljne rezultate testa možete da vidite u priloženoj tabeli.

Eksperti ADAC-a ranije su kao uzorak za test koristili gume koje su im slali direktno proizvođači. međutim, nakon što su uočili da te gume nijesu iste kao proizvodi koji se nalaze na tržištu, u ADAC-u su se odlučili za drugačiju strategiju.

Sada se gume za test dobijaju metodom slučajnog uzorka, tako što ADAC šalje svoje ljude u nasumično odabranu prodavnicu, koji tamo kupuju odgovarajuće pneumatike. Proizvođač je potpuno isključen iz ovog izbora, pa ovi testovi važe za izuzetno pouzdane i objektivne.

Galerija

Bonus video: