Bijelo Polje: Veličković osuđen na godinu dana

Prema optužnici u dvorištu porodične kuće Raifa Međedovića u naselju Loznice kod Bijelog Polja, 9. avgusta oko 4.40 časova je aktivirana eksplozivna naprava
816 pregleda 1 komentar(a)
Sud, presuda, Ilustracija, Foto: Boris Pejović
Sud, presuda, Ilustracija, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 12.11.2018. 18:00h

Batrić Veličković osuđen je danas od strane sudije bjelopoljskog Osnovnog suda Svetlane Načić na godinu dana zatvora zbog krivičnog djela izazivanje opasnosti u sticaju sa nedozvoljenim držanjem eksplozivnih naprava. Nakon izricanja presude ukinut mu je pritvor.

Prema optužnici u dvorištu porodične kuće Raifa Međedovića u naselju Loznice kod Bijelog Polja, 9. avgusta oko 4.40 časova je aktivirana eksplozivna naprava.

Uviđaj je, uz ovlašćene službenike Centra bezbjednosti Bijelo Polje, obavila državna tužiteljka Katarina Kljajević. Na licu mjesta je izolovan materijal koji je upućen na vještačenje u Forenzički centar u Danilovgradu.

Povrijeđenih nije bilo, a pričinjena je materijalna šteta na jednom od vozila parkiranih u dvorištu.

Veličković je tokom pretresa kategorički negirao da je postavio eksplozivnu napravu u dvorištu porodične kuće Raifa Međedovića, u naselju Loznice kod Bijelog Polja. Kazao je tom prilikom da te ljude ne poznaje i ne zna ni gdje se ta kuća nalazi.

Bonus video: