Prvi u regionu: Sergej Ćetković će da vozi hibridni RAV4

"Malo polažemo na zaštitu životne sredine, a Tojota puno vodi računa o tome. Hajde da učinimo to zajedno", kaže Ćetković
202 pregleda 6 komentar(a)
Tojota RAV4 (Novina)
Tojota RAV4 (Novina)
Ažurirano: 01.12.2015. 20:18h

Sergej Ćetković, jedan od najpopularnijih pjevača u regionu, u naredne dvije godine će da vozi novu tojotu RAV4 u hibridnoj verziji. Ćetković je u četvrtak veče tokom promocije novog CD-a "Moj svijet " objelodanio saradnju sa japanskim brendom, uspostavljenu preko ovdašnjeg zastupnika, kompanije "Efel Motors".

"Vozio sam mnogo različitih automobila, ali ovo je sjajna priča jer vodim puno računa o tome da očuvamo životnu sredinu, a znamo da Tojota na najbolji mogući način implementuira ekološke tehnologije. Sa bicikla prelazim u tojotu, i idemo po regionu da promovišemo zdrav život, novi CD, muziku i novi RAV4 hibrid koji će se pojaviti u februaru", kazao nam je Ćetković na promociji.

On je dodao da mu je posebno drago što će biti u prilici da vozi automobil koji brine o životnoj sredini, jer je Crna Gora ekološka država. Međutim, kad se radi o podršci ekološki svjesnim vozačima, ekološka država postoji samo na papiru. Naime, za vozače hibridnih vozila ne postoje bilo kakve olakšice kao u razvijenim zemljama, čak ni povlastice za parkiranje, da ne pominjemo subvencije pri kupovini vozila.

"Malo polažemo na zaštitu životne sredine, a Tojota puno vodi računa o tome. Hajde da učinimo to zajedno", kaže Ćetković.

Koliko je zadovoljan saradnjom sa Tojotom i ovdašnjim predstavnikom ovog brenda, Sergej je pokazao tako što je promovisao novu krilaticu: "Moj svijet - moja tojota".

Prvi Tojotin hibridni SUV model

Hibridni RAV4 je predstavljen prije par mjeseci na sajmu u Frankfurtu, kao dio redizajna čitave serije. Prvi Tojotin hibridni SUV pokreće benzinski motor zapremine 2,5 litara uz pomoć elektromotora, što je kombinacija koja garantuje nisku potrošnju i malu emisiju štetnih gasova.

Sergej će dobiti i maksimalnu bezbjednost jer je novi RAV4 opremljen grupom naprednih bezbjednosnih uređaja pod zajedničkim nazivom Safety Sense. Automobil tako, na primjer, sam koči pred preprekom i sprečava slučajan izlazak iz saobraćajne trake.

Bonus video: