Nova verzija Android Weara donosi mobilnu podršku za smartwatch

Android Wear tim je ponosno najavio kako se priprema mobilna podrška što u prevodu znači da ćemo uskoro slati poruke ili pozive direktno iz našeg smartwatch uređaja
0 komentar(a)
Pametni sat, Smart watch, Foto: Mobilemag.com
Pametni sat, Smart watch, Foto: Mobilemag.com
Ažurirano: 19.11.2015. 10:11h

Izgleda kako doba pametnih staova konačno dolazi pa se razni prenosivi uređaji pojavljuju sa svih strana. Nekako smo dugo čekali da prenosivi uređaji dožive svoj puni procvat, a u posljednje vrijeme razni proizvođači kontinuirano ističu kako i oni imaju neki takav uređaj koji žele ponuditi na tržištu.

Danas je Android Wear najpopularniji mobilni operativni sistem i Google ima ozbiljne planove kako da ga unaprijedi. U vidu toga, Android Wear tim je ponosno najavio kako se priprema mobilna podrška što u prevodu znači da ćemo uskoro slati poruke ili pozive direktno iz našeg smartwatch uređaja.

Tako se već najavljuje LG Watch Urbane 2nd Edition LTE uređaj koji bi trebalo da bude prvi koji će imati mobilnu podršku, a uskoro možemo očekivati i druge modele. Android Wear mobilna podrška je dodata standardnoj WiFi i Bluetooth povezivosti koju standardni pametni satovi već imaju.

To znači da se možete spojiti gotovo bilo gdje – tj. gdje se nalazi mobilna veza. To je kao da imate samostalan telefon u ruci, ali umjesto da se oslanjate na WiFi i Bluetooth, u ovom slučaju zavisite od mobilne mreže.

Sada možemo očekivati da puno više tipkamo i po našim satovima, kao da nam pametni telefoni nijesu dosta.

Bonus video: