Kako da ubrzate kućnu internet konekciju

Električne lampe i žičani fiksni telefoni emituju sopstvene signale i tako mogu da uspore vaš ruter odnosno internet konekciju
83 pregleda 5 komentar(a)
Brzi internet, Foto: Shutterstock
Brzi internet, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 12.11.2015. 10:21h

Ukoliko vam je internet kod kuće ponekad spor, rješenje problema možda i nije toliko komplikovano kao što mislite. Moguće je da vam neke određene stvari onemogućavaju nesmetano korišćenje interneta. Neke će vas možda i iznenaditi.

Na primjer, električne lampe i žičani fiksni telefoni emituju sopstvene signale i tako mogu da uspore vaš ruter odnosno internet konekciju, piše Metro.

Britanski Ofcom preporučuje ljudima da drže svoje rutere dalje od električnih uređaja kao što su gore pomenuti. Tada bi trebalo da provjere da li im se veb stranice brže učitavaju. Takođe, iz Ofcom-a kažu je interferencija jedan od najšešćih uzroka koji dovode do pada brzine.

Šta sve može da utiče na jačinu signala odnosno na brzinu interneta? Nažalost, dosta toga. Sobne lampe, zvučnici, razne svjetiljke, kablovi televizora i ostali kablovi, itd. Takođe se savjetuje da ruter stoji na stolu ili polici, ne na podu.

Mondo.rs

Bonus video: