Koristite Chrome? Google ukida podršku za starije operativne sisteme

Google je najavio da planira da ukine Chrome podršku za Windows XP, Windows Vista, kao i Mac OS X verzije 10.6, 10.7 i 10.8 do aprila naredne godine jer ove platforme nisu više aktivno podržane od strane Microsofta i Applea
92 pregleda 3 komentar(a)
Google Chrome
Google Chrome
Ažurirano: 11.11.2015. 16:09h

Google Chrome, prema nekim procjenama najpopularniji internet pregledač na svijetu, će prestati da pruža podršku starijim Windows i OS X verzijama.

U nedavno objavljenom tekstu na zvaničnom blogu, Google je najavio da planira da ukine Chrome podršku za Windows XP, Windows Vista, kao i Mac OS X verzije 10.6, 10.7 i 10.8 do aprila naredne godine jer ove platforme nisu više aktivno podržane od strane Microsofta i Applea.

Najnovija objava prati ranije kompanijine objave u kojima se govorilo da će nastaviti da podržava Windows XP tako što će obezbjeđivati Chrome ažuriranja uprkos što je Microsoft ukinuo podršku za taj operativni sistem prošle godine. Google je tvrdio da je ovo zbog velikog tržišnog udjela koji ima Windows XP, piše Neowin.

Google je rekao da će trenutna verzija Chrome pregledača nastaviti da funkcioniše na ovim platformama kada se podrška ukine, ali i da kompanija podstiče korisnike da nadograde svoje operativne sisteme na novije verzije kako bi nastavili sa korišćenjem najnovije verzije veb pregledača.

Mondo.rs

Bonus video: