OKONČAN SPOR

Samsung se izvinio radnicima oboljelima od raka

Otac bivše Samsungove radnice preminule u 22. godini, potpisao nagodbu u Seulu sa jednim od predsjednika kompanije Kim Kinamom
0 komentar(a)
samsung izvinjenje, Foto: Reuters
samsung izvinjenje, Foto: Reuters
Ažurirano: 12.01.2019. 16:05h

Kompanija Samsung izvinila se radnicima koji su oboljeli od raka radeći u njihovim fabrikama.

Na ovaj način je završen spor koji traje već desetak godina, nakon što je otac bivše Samsungove radnice preminule u 22. godini, potpisao nagodbu u Seulu sa jednim od predsjednika kompanije Kim Kinamom, piše Index.hr.

"Iskreno žalimo i izvinjavamo se svim radnicima koji su oboljeli, kao i njihovim porodicama. Nismo uspjeli da na ispravan način riješimo zdravstvene rizike u našim fabrikama LCD-a i poluprovodnika", rekao je Kim Kinam.  Prema ugovoru koji je potpisan ranije ovog mjeseca, Samsung elektroniks će grupi bivših radnika isplatiti odštete do 133.000 dolara po osobi. Naknada će se isplatiti osobama koje su oboljele od 16 različitih vrsta raka i nekih drugih rijetkih bolesti, ženama koje su imale spontane pobačaje, kao i porodicama koje su dobile djecu sa teškoćama u razvoju.  Inače, Samsung je odbio da otkrije koje su to štetne hemijske supstance koje se koriste u proizvodnji, nazivajući to poslovnom tajnom.

Preporučujemo za Vas