Novi Mercedesovi modeli na testu: Promijenili ime, ne i terensku moć

GLC, GLE i GLE kupe su na stazi NAVAK pokazali zavidnu sposobnost
111 pregleda 2 komentar(a)
Mercedes, Foto: Saša Marković
Mercedes, Foto: Saša Marković
Ažurirano: 10.11.2015. 18:17h

Kompanija Star Import, generalni distributer za naš region, pružila je svojim klijentima i predstavnicima medija iskustvo koje prevazilazi čak i visoka očekivanja koja su uvijek prisutna kad je u pitanju trokraka zvijezda. Mercedesove automobile smo proteklog vikenda imali priliku da testoramo na na jedinstvenom događaju pod nazivom Star Experience na NAVAK stazi u Subotištu.

Svi učesnici treninga mogli su da uživaju u uzbudljivoj vožnji najnovijih i najatraktivnijih Mercedes-Benz modela kroz četiri specijalno pripremljena segmenta. Vjerovatno najzanimljiviji dio bilo je iskustvo na terenskom poligonu. U skladu sa sloganom ovogodišnjeg Star Experiensa - Najbolji na svakom terenu - predstavljana je potpuno nova porodica terenskih Mercedes-Benz vozila sa 4MATIC sistemom pogona na sve točkove.

"Ovdje imamo najbolje uslove sa kojima možemo da se sretnemo u stvarnom životu, i klijenti sami mogu da iskuse vožnju uzbrdo i nizbrdo, pod bočnim nagibom, kako bi osjetili šta sve može naš 4x4 pogon", kaže Mihael Tun, instruktor iz Mercedesa.

Na zahtjevnom off-road poligonu provjerili smo sposobnosti modela GLC, GLE, GLE Coupe i legendarne G-Klase, a rezultati su impresivni. Ovi automobili jesu nedavno promijenili ime, ali to ni malo nije uticalo na njihove sposobnosti van asfalta. Naprotiv, u novoj generaciji 4Matic pogon je dodatno usavršen.

Uslijedila je test vožnja sportskih modela. Novi C450AMG u kombinaciji sa novim Sport paketom je fenomenalnim performansma i zapanjujućim zvukom sve ostavio bez daha.

C450 AMG raspolaže sa 367 KS, a nešto slabija verzija C400 ima 333 ks. Osim njih, klijenti su vozili i GLA 45 sa 381 Ks. Sve uz pomoć instruktora koji su savjetima doprinijeli uzbudljivoj, dinamičnoj i bezbjednoj vožnji. Posebnu pažnju tokom ovog dijela privukao je CLA 45 AMG Shooting Brake u specijalnom OrangeArt Edition izdanju, a posebno za ovu priliku bio je izložen supersportski model Mercedes-AMG GT S.

Instruktori Mercedes-Benz trening centra iz Srbije i vozačke akademije iz Njemačke predstavili su i specifične situacije u vožnji i najnovije funkcije pomoći vozaču.

Mercedesova SUV vozila izašla su i na javne saobraćajnice da bi vozači isprobali napredne sisteme bezbjednosti u realnim uslovima.

"Na kraju,ali ne i najmanje važno, klijent može da osjeti bezbjednost. Sigurnosni sistemi, Pre Safe, sistemi pomoci, to je aspekt koji želimo da predstavimo našim klijentima", kazao je Tun.

Karavan Mercedes-Benz vozila je posetio je u Austriju, Mađarsku i Hrvatsku, a nakon Srbije, seli se u Sloveniju.

Bonus video: