Fič snizio kreditni rejting VW-a

Sniženje rejtinga VW-a odražava očekivane finansijske gubitke proizvođača automobila, uključujući troškove povlačenja vozila, kazne i sudske tužbe poslije skandala sa falsifikovanim podacima o emisiji štetnih gasova dizel motora, koji su mu omogućili da zaobiđe stroge američke ekološke propise
2 komentar(a)
Folksvagen, Foto: Shutterstock
Folksvagen, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 10.11.2015. 08:51h

Međunarodna agencija za kreditni rejting Fič snizila je dugoročni rejting Volkswagena (VW) sa A na BBB plus, s negativnom prognozom.

Kako je saopšteno iz agencije, kratkoročni rejting njemačkog automobilskog koncerna takođe je snižen sa F1 na F2, prenosi Tanjug.

Sniženje rejtinga VW-a odražava očekivane finansijske gubitke proizvođača automobila, uključujući troškove povlačenja vozila, kazne i sudske tužbe poslije skandala sa falsifikovanim podacima o emisiji štetnih gasova dizel motora, koji su mu omogućili da zaobiđe stroge američke ekološke propise.

Istrage protiv kompanije pokrenute su u velikom broju zemalja Evrope i Azije. Problem falsifikovanja podataka obuhvata do 11 miliona vozila širom svijeta.

Bonus video: