Ford zatvara fabriku u Rusiji

"Za osam mjeseci tržište je palo 33 odsto u poređenju sa istim periodom prošle godine i zbog toga korigujemo naše proizvodne planove u skladu sa situacijom“
1 komentar(a)
Ford, Foto: Shutterstock
Ford, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 09.11.2015. 08:56h

Ruska fabrika automobila Ford Solers u novembru će zaustaviti proizvodnju u dva pogona, u Vsevoložski i u Naberežnih Čelnah zbog smanjenja prodaje.

"Proizvodni kapaciteti u Elabugu biće zaustavljeni u decembru", rekla je zamjenik potpredsjednika za odnose s javnošću Ford Solersa, Anastasija Koževnjikova.

Ona je objasnila da će ove godine biti produžen novogodišnji odmor, zbog pada ruskog tržišta putničkih automobila, prenosi Biznis.ba.

"Za osam mjeseci tržište je palo 33 odsto u poređenju sa istim periodom prošle godine i zbog toga korigujemo naše proizvodne planove u skladu sa situacijom“, objasnila je Koževnjikova.

Prema njenim riječima, radnicima će se isplaćivati dvije trećine plate.

"Mi smo zainteresovani da sačuvamo zaposlene, naši radnici prolaze kroz obuku i usavršavanje za proizvodnju“, dodala je Koževnjikova.

Zaposleni sve tri fabrike doći će na posao u januaru nakon završetka praznika.

Zajedničko preduzeće Ford Solers osnovali su u oktobru 2011. godine Ford motor company i Solers, uz jednako učešće strana.

Bonus video: