Menadžeri Folksvagena se boje puta u SAD

Folksvagen se nalazi pod istragom SAD i mogao bi da se suoči sa kaznom i do 18 milijardi dolara, pošto je priznao da je namjerno namještao ispitivanja emisije vozila sa dizel motorom
1 komentar(a)
Folksvagen, Foto: Shutterstock.com
Folksvagen, Foto: Shutterstock.com
Ažurirano: 08.11.2015. 08:08h

Menadžeri njemačkog proizvođača automobila Folksvagen VW) strahuju od putovanja po Sjedinjenim Američkim Državama, objavio je njemački list Zidojče Cajtung, navodeći da su američki istražitelji zaplijenili pasoš jednom zaposlenom u toj kompaniji na putovanju u toj zemlji.

Pozivajući se na izvore iz kompanije list je objavio da Folksvagen vjeruje da istražitelji žele da spriječe menadžere od izbjegavanja ispitivanja ili krivične prijave u vezi sa skandalom emitovanja gasova kod dizel vozila.

Portparol Folksvagena je saopštio da zaposleni u toj ompaniji putuju u SAD, i da je sve ostalo nagađanje.

Folksvagen se nalazi pod istragom SAD i mogao bi da se suoči sa kaznom i do 18 milijardi dolara, pošto je priznao da je namjerno namještao ispitivanja emisije vozila sa dizel motorom.

Zidojče Cajtung navodi i da je sada malo vjerojatno da će novi izvršni direktor Folksvagena Matijas Miler putovati u SAD u drugoj polovici novembra, kako je bilo planirano.

"Treba nam pravnu sigurnost još dok je ovdje, prije nego što odleti u Sjedinjene Američke Države", navodi list riječi člana menadžmenta grupe.

Službeni plan posjete Milera SAD ne postoji, a iz kompanije su do sada odbili da komentarišu da li će do nje i doći.

Bonus video: