TRŽIŠTE AUTOMOBILA

BMW na putu da ostvari ciljeve za 2015.

"Samouvjereni smo pred kraj poslovne godine i potvrđujemo ciljeve", navela je kompanija, dodajući da očekuje rekordan obim prodaje u 2015.
0 komentar(a)
BMW Individual serija 7, Foto: BMW
BMW Individual serija 7, Foto: BMW
Ažurirano: 03.11.2015. 09:09h

Njemački proizvođač automobila BMW, čiji je neto profit u trećem kvartalu skočio za petinu, saopštio je danas da je na putu da ostvari ciljeve prodaje i profita na nivou cijele godine, ali da usporavanje kineske privrede i slabosti na ruskom tržištu predstavljaju izazove.

"Samouvjereni smo pred kraj poslovne godine i potvrđujemo ciljeve", navela je kompanija, dodajući da očekuje rekordan obim prodaje u 2015. i rekordan profit prije oporezivanja, prenosi agencija Frans pres.

BMW, ipak, upozorava da će rast zarade biti ograničen zbog snažne konkurencije na tržištu automobila, rasta troškova na ime radne snage i održivosti poslovanja, a da izazovi postoje u vidu slabosti ruskog tržišta, makroekonomskih neizvjesnosti u Evropi i velike konkurencije u SAD.

U tri mjeseca zaključno sa septembrom, neto profit je skočio 20,5 odsto na 1,57 milijardi eura, a profit prije oporezivanja 12,8 odsto na 2,26 milijardi eura. Prihodi su istovremeno porasli 14 odsto na 22,34 milijarde eura, a prodaja automobila 6,9 odsto na 545.062 vozila, navodi BMW.

Preporučujemo za Vas