Amerikanac zapalio dva vozila u Nikšiću?

Džejmi Martinez (48), kako je saopšteno, krivično djelo detaljno planirao i pripremao
317 pregleda 23 komentar(a)
Zapaljeni automobil Miločani Nikšić, Foto: Svetlana Mandić
Zapaljeni automobil Miločani Nikšić, Foto: Svetlana Mandić
Ažurirano: 30.10.2018. 12:30h

Poliicja je uhapsila Džejmija Martineza (48) iz Sjedinjenih Država zbog sumnje da je 29. oktobra u nikšićkom naselju Miločani zapalio vozila u vlasništvu Mlađena Božovića, i njegove kćerke Jasmine.

Kako je saopšteno iz Uprave policije, sumnja se da je upotrebom zapaljive tečnosti Martinez polio vozila i otvorenim plamenom izazvao požar.

"Policijski službenici su odmah nakon zaprimljene prijave izašli na lice mjesta i o događaju obavijestili nadležnog tužioca. Policija je izvršila uviđaj lica mjesta u prisustvu vještaka za požare, eksplozije i havarije. Tokom vršenja uviđaja utvrđeno je da je požar na putničkim motornim vozilima marki "renault megane" i "frd fusion" podmetnut, a sa lica mesta izuzeto je više materijalnih tragova koji su upućeni u Forenzički centar radi vještačenja. Usljed dejstva požara vozila su u potpunosti uništena dok je na objektu nastupila materijalna šteta".

Iz policije navode da je mogući motiv paljenja vozila nesuglasice Martineza sa porodicom Božović.

"On je, kako se sumnja, ovo krivično djelo detaljno planirao i pripremao. Tome u prilog ide činjenica njegovog pokušaja obezbjeđivanja alibija, na način što je 26. oktobra napustio teritoriju Crne Gore na jednom graničnom prelazu sa Bosnom i Hercegovinom, da bi 29. oktobra pokušao da uđe u Crnu Goru na isti granični prelaz, kojom prilikom je zaustavljen od strane granične policije i sproveden u CB Nikšić. Kriminalističkom obradom policijski službenici su došli do sumnje da je Dž.M. nakon što je izašao iz Crne Gore nedugo zatim ilegalno ušao u Crnu Goru, pa je nakon izvršenog krivičnog djela opet ilegalno napustio teritoriju Crne Gore", navodi se u saopštenju.

Nakon dovođenja u službene prostorije Dž.M. je odveden u Opštu bolnicu Nikšić gdje su mu konstatovane povrede u predjelu ruku i glave u vidu opekotina a koje po vremenu nastanka odgovaraju vremenu izvršenja krivičnog djela, dodaje se u saopštenju.

Bonus video: