Notifikacije na Facebooku biće kao Google Now

Novi tab će ponuditi više informacija o događanjima u svijetu oko vas, slično kako to radi Google Now, na osnovu podataka o vašoj lokaciji
1 komentar(a)
Facebook, Foto: Shutterstock
Facebook, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 30.10.2015. 13:55h

Uskoro bi putem obavještenja koje stižu s Facebooka na vaš mobitel mogli doznati sportske rezultate, filmove koji se daju u bioskopima u blizini i puno drugih korisnih informacija

Facebook preuređuje tab Notifications za mobilne aplikacije kako bi u njemu mogli prikazati više informacija poput rezultata utakmica, bioskopskih repertoara, pregled obližnjih restorana, obavještenja o vremenu i tome slično, piše Tportal.

Trenutno vas taj dio aplikacije obavještava kad prijatelji žele da stupe u interakciju s vama - na primjer, kad "lajkuju" vašu objavu ili vas označe na fotografiji.

Novi tab će ponuditi više informacija o događanjima u svijetu oko vas, slično kako to radi Google Now, na osnovu podataka o vašoj lokaciji.

Uz do sada navedeno, tu će se moći naći i podsjetnici na TV serije koje ste "lajkovali", kao i na važne trenutke u životima vaših prijatelja.

Bonus video: