Slabi rezultati novi izazov za direktorku Mejer

Objavljeni rezultati su slabiji od očekivanja, dok su prihodi Jahua takođe porasli ispod očekivanja, odnosno sedam odsto, na 1,226 milijardi dolara u odnosu na isti period prošle godine
0 komentar(a)
Yahoo, Foto: Beta/AP
Yahoo, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 21.10.2015. 09:47h

Profit američke internet kompanije Jahu (Yahoo) je u trećem kvartalu smanjen, a prihodi su registrovali skroman rast, što postavlja nove izazove pred generalnu direktorku Marisu Mejer.

Dobit Jahua je u trećem kvartalu iznosila 76 miliona dolara u poređenju sa profitom od 6,8 milijardi dolara iz istog perioda lane kada je Jahu evidentirao jednokratnu dobit od prodaje svojih akcija u kineskoj platformi za trgovinu preko interneta Alibabi, prenosi Frans pres.

Objavljeni rezultati su slabiji od očekivanja, dok su prihodi Jahua takođe porasli ispod očekivanja, odnosno sedam odsto, na 1,226 milijardi dolara u odnosu na isti period prošle godine.

Prema riječima generalne direktorke kompanije Marise Mejer, rezultati su uglavnom u okviru projektovanih ocekivanja, i ukazali su na rast u ključnim oblastima mobilnih i video usluga.

"Kako budemo išli ka 2016. godini, radićemo na sužavanju naše strategije, fokusiranju na manje proizvoda sa većim kvalitetom, radi dostizanja boljeg rasta i profitabilnosti", navodi se u saopštenju Mejerove.

Sliku o slabašnim kvartalnim rezultatima je, međutim, neutralisala vijest o dogovoru sa Guglom, smatra agencija. U najnovijem saopštenju Jahua se navodi da je ta kompanija postigla dogovor sa Guglom, po kome će Jahuu do kraja 2018. godine biti omogućeno korišćenje Guglove oglasne mreže "AdSense".

Bonus video: