TRŽIŠTE AUTOMOBILA

Rast prodaje Mercedesovih vozila 16 odsto

Uspjeh Mercedesa uglavnom je vezan za kinesko tržište. Od početka godine do kraja septembra ta kompanije je u Kini prodala 31 odsto više automobila nego u istom periodu lani, zahvaljajući velikoj tražnji novih modela, uključujući i kompaktni SUV
2 komentar(a)
Mercedes Vito, Foto: Saša Marković
Mercedes Vito, Foto: Saša Marković
Ažurirano: 18.10.2015. 15:12h

Njemački proizvođač automobila Mercedes-Benz, koji pripada Daimleru, u septembru je povećao prodaju 16 odsto na 188,4 hiljade vozila. 

 Poređenja radi, BMW (Bayerische Motoren Werke) je prodao 180,5 hiljada vozila, Audi 170,9 hiljada odjeljenja Volkswagena, prenosi Tanjug.

 Na taj način, Mercedes je izbio na prvo mesto trojke luksuznih brendova automobila, objavio je Bloomberg.

 Od početka godine, lider ostaje BMW, koji je od januara do septembra prodao 1,4 miliona automobila, što predstavlja rast prodaje od 5,8 odsto na godišnjem nivou.

 Mercedes je povećao prodaju 15 odsto, na 1,38 miliona vozila, a Audi 3,8 odsto, na 1,35 miliona.

Uspjeh Mercedesa uglavnom je vezan za kinesko tržište. Od početka godine do kraja septembra ta kompanije je u Kini prodala 31 odsto više automobila nego u istom periodu lani, zahvaljajući velikoj tražnji novih modela, uključujući i kompaktni SUV.

 BMW je povećao prodaju u Kini dva odsto, a Audi svega 0,3 odsto.

 Mercedes i Audi su ranije obećali da će krajem ove decenije oduzeti BMW-u titulu proizvođača najprodavanijih automobila luks klase. BMW drži tu poziciju od 2005. godine.

Preporučujemo za Vas