"Ford mondeo" hit Sajma automobila u Budvi

Za najbolji gradski automobil ovogodišnjeg Sajma proglašen je „Opel corsa” izlagača „Osmanagić”, dok je u kategoriji „crossover” nagradu odnijela „Mazda CX – 3”, izlagača „Efel travel” iz Podgorice
1 komentar(a)
Sajam automobila, Foto: Vuk Lajović
Sajam automobila, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 08.10.2015. 12:09h

„Ford mondeo”, koga je u Budvi predstavila podgorička firma „Pegasus”, proglašen je za hit vozilo ovogodišnjeg 18. Sajma automobila, koji se održava na Jadranskom sajmu.

To je odluka novinarskog žirija, koji je proglasio najbolje u još deset kategorija.

U kategoriji „premijera Sajma”, nagradu je po ocjeni novinara, odnijela „Tojota avensis”, koju je predstavio „Efel motors” iz Podgorice.

Za najbolji gradski automobil ovogodišnjeg Sajma proglašen je „Opel corsa” izlagača „Osmanagić”, dok je u kategoriji „crossover” nagradu odnijela „Mazda CX – 3”, izlagača „Efel travel” iz Podgorice.

Za najbolje komercijalno vozlo proglašen je „Iveco daily”, koga je predstavio “BEN-KOV“ iz Radanovića, a u kategoriji najbolji odnos cijene i kvalitetta nagradu je odnio “Suzuki vitara” izlagača “Prokom” iz Podgorice.

U kategoriji biznis automobila, najbolja je bila “ Škoda superb”, koju je predstavila firma „ Autotamaris” iz Tivta, dok je za najbolje terensko vozilo Sajma proglašena „LADA 4X4 urban” izlagača „Montelada S&B” iz Nikšića.

Specijalno priznanje za ekologiju pripalo je „E: CON” izlagača „Motogrini gruppo” iz Beograda, a specijalno priznanje za zaštitu životne sredine dodijeljeno je za uređaj za mjerenje izduvnih gasova, koga je izložila firma „Marinković Hofmann” iz Velike Moštanice.

Specijalno priznanje za ukupan doprinos afirmaciji sajamske manifestacije dodijeljeno je Lovćen osiguranju iz Podgorice.

Jadranski sajam dodijelio je i tradicionalnu nagradu „Expo trophy” najuspješnijim izlagačima ovogodišnje sajamske manifestcije.

Prva nagrada, Expo trophy 2015. i zlatna plaketa, stručni žiri dodijelio je podgoričkoj kompaniji “Osmanagić”. Druga nagrada i srebrna plaketa po ocjeni žirija pripala je kompniji „Efel motors” iz Podgorice, dok je treća nagrada i bronzana plaketa pripala podgoričkoj firmi „Efel travel”. Žiri je pohvalio izlgački nastup firme KOV–CAR iz Danilovgrada.

Bonus video: