Premijera novog ford mondea: Snažan vizuelni štih

Već u startu prodaje, ford mondeo će da bude dostupan po akcijskoj cijeni, pa bazni model sa 1.5 Ecoboost turbobenzinskim motorom od 163 KS košta 21.900 eura
88 pregleda 1 komentar(a)
Ford Mondeo, Foto: Saša Marković
Ford Mondeo, Foto: Saša Marković
Ažurirano: 06.10.2015. 09:20h

Crnogorski prodavac i serviser Fordovih vozila je, pred nekoliko desetina zvanica, predstavio novu generaciju modela mondeo. Limuzina koja je konstantno u samom vrhu prodaje u D segmentu u Evropi u najnovijem izdanju pored visokog kvaliteta nudi i nešto što ranije nije imala u tolikoj mjeri - snažan vizuelni štih.

Prednji dio koji je u znatnoj mjeri preuzet sa “aston martina” i dodatno oplemenjen LED farovima ni u kom slučaju ne može proći neopaženo. Dinamična karoserija prožeta naporima koji pojačavaju sportske atribute, završava se u takođe atraktivnom stilu, bilo da se radi o limuzini ili karavanu.

"Ford mondeo je namijenjen širokoj grupi kupaca, a nudi sve od revolucionarnih Ekobust turbobenzinskih motora snage do 240 KS, preko efikasnih TDCi dizelaša do 200 KS, do visoke tehnologije u vidu adaptivnih LED fariova ili Ford SYNC multimedijalnog sistema, do širokog izbora opreme", kazao je na prezentaciji Igor Šćepanović iz firme "Pegasus", koja zastupa Ford u Crnoj Gori.

Putnička kabina novog mondea je prostrana u svim zonama. Prtljažnik ima zapreminu od 541 litra, što je u rangu segmenta. Instrument tabla kombinuje klasičnu grafiku i digitalne kazaljke, a dobro osmišljene boje pružaju dobar kontrast i preglednost. Materijali su odličnog kvaliteta, kao i završna obrada.

Već u startu prodaje, ford mondeo će da bude dostupan po akcijskoj cijeni, pa bazni model sa 1.5 Ecoboost turbobenzinskim motorom od 163 KS košta 21.900 eura. Standardni Trend paket opreme je veoma bogat, a Šćepanović kaže da će po njihovim procjenama kod nas među najpopularnijim verzijama da bude mondeo sa dvolitarskim dizel motorom od 150 konja i automatskim mjenjačem. Njegova cijena je 25.800 eura.

Bonus video: