Čikomu nagrada za najsadržajniji nastup na Infofestu

„Nagrada za najbolje projektno rješenje predstavljeno na Infofestu pripalo je kompaniji Lanaco iz Banjaluke za projekat Educational Information System – EduIS”, navodi se u saopštenju
54 pregleda 0 komentar(a)
Infofest, Foto: Ministarstvo za informaciono društvo i telekomunikacije
Infofest, Foto: Ministarstvo za informaciono društvo i telekomunikacije
Ažurirano: 03.10.2015. 09:19h

Nagrada za najbolji i najsadržajniji kompanijski nastup na Festivalu informatičkih dostignuća, Infofest, dodijeljena je kompaniji Čikom Podgorica, saopšteno je iz Ministarstvo za informaciono društvo i telekomunikacije.

Iz Ministarstva su kazali da ja zajedničkoj sjednici Upravnog i Stručnog odbora Infofesta, koja je održana u petak u Miločeru, donijeta odluka o dodjeli nagrada i priznanja najuspješnijim učesnicima.

„Nagrada za najbolje projektno rješenje predstavljeno na Infofestu pripalo je kompaniji Lanaco iz Banjaluke za projekat Educational Information System – EduIS”, navodi se u saopštenju.

Za najbolji autorski rad na Infofestu proglašen je rad Inteligentno planiranje inspekcijskog nadzora baziranog na dinamičkom stepenu rizika, autorskoj grupi Rajko Bulatović, Milan Paroški, Đorđe Obradović i Zora Konjović.

„Pohvalu za kvalitet dobio je autorski rad Implementacija prve faze sistema poslovne inteligencije u Javnom preduzćeu Elektromreža Srbije, autora Jelene Lukić, Miloša Radenkovića, Radovana Delića, Marka Jankovića, Marka Zarića i Nikole Tošića“, kazali su iz Ministarstva.

Priznanje za kontinuiranu značajnu ulogu na regionalnom tržištu dodijeljeno je kompaniji Saga CG.

Za kontinuitet kvaliteta potvrđen učešćem na svim dosadašnjim festivalima informatičkih dostignuća priznanje je dobila kompanija Serbian Business Systems (SBS).

„Za uspješan transfer naučno-istraživačkih rezultata u domen komercijalne primjene dodijeljeno je priznanje kompaniji AlfaNum iz Novog Sada. Posebno priznanje za izuzetno profesionalnu prezentaciju Cisco sigurnost nove generacije, dobila je kompanija Cisco Systems“, dodaje se u saopštenju.

Priznanje za najoriginalniju prezentaciju pod nazivom Da li je streaming ubio TV dobio je Crnogorski Telekom.

„Specijalno priznanje za nova rješenja u domenu elektronskog poslovanja, fokusirana na regionalnu integraciju, dodijeljeno je Pošti Crne Gore za projekat MERS, realizovan u saradnji sa kompanijom Energoprojekt Energodata“, rekli su iz Ministarstva.

Za aktivno angažovanje na podizanju kvaliteta Infofestu kroz participaciju svojih strateških partnera Symantec, Kaspersky Lab i Fortinet, kao i kroz sopstveni izložbeni nastup, specijalno priznanje dodijeljeno je kompaniji Digit Montenegro.

Bonus video: