Konkurs Telenor fondacije za grafička rješenja

Teme sa kojima umjetnici, dizajneri, arhitekte i ostali kreativci koji imaju iskustva u ovoj oblasti mogu odgovoriti na Konkursu, omogućiće im da na svoj način predstave uticaj digitalizacije i savremene tehnologije na modernog čovjeka
105 pregleda 1 komentar(a)
Telenor, Foto: Arhiva Vijesti
Telenor, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 02.10.2015. 14:44h

Telenor fondacija organizuje konkurs za grafička digitalna rješenja „Izazivamo te, uljepšaj nam dan“, kojim želi da podstakne kreativnost domaćih stvaralaca, pokaže diverzitet kreativnih praksi i učestvuje u međunarodnoj afirmaciji i promociji mladih umjetnika iz Crne Gore.

Pet najboljih rješenja sa ovog konkursa, koji predstavlja pilot projekat, biće korišćena za produciranje i izlaganje u Upravnoj zgradi Telenora Crna Gora.

Nagrada podrazumijeva otkup autorskih prava grafičkog rješenja od Telenor fondacije, a autori svakog pojedinačnog djela će biti nagrađeni sa 1,5 hiljada eura.

Teme sa kojima umjetnici, dizajneri, arhitekte i ostali kreativci koji imaju iskustva u ovoj oblasti mogu odgovoriti na Konkursu, omogućiće im da na svoj način predstave uticaj digitalizacije i savremene tehnologije na modernog čovjeka.

"Virtuelna evolucija emocija je tema kroz koju će umjetnici iz svog ugla moći da predstave svoje viđenje kako digitalne komunikacije utiču na najljepše ljudske emocije Ljubav, Radost, Povjerenje i Iznenađenje", kaže se u saopštenju.

Druga tema za umjetnike je Budućnost u nastajanju, a iz Fondacije naglašavaju da kroz ovu temu očekuju djela inspirisana brzinom kojom tehnologija napreduje i mijenja se, stvarajući osjećaj da smo dio budućnosti.

“Konkursom želimo da pokažemo da su dizajn i tehnologija snaga koje pokreće evoluciju savremenog društva i da će umjetnost uz našu podršku ostaviti novi pečat, kako na umjetničkoj sceni Crne Gore, tako i u radnom okruženju naše Upravne zgrade", kazala je predsjednica Upravnog odbora Telenor Fondacije i Generalna direktorka Telenora u Crnoj Gori, Sandra Štajner.

Ona je kazala da je raduje što kreću sa ovakvim izazovom i što će misija „Internet za sve“ od sada povezivati moderne komunikacije i moderni umjetnički izraz.

"Uvjerena sam da je ovo početak jedne uspješne priče, u kojoj ćemo kroz podršku lokalnim kreativcima uljepšati i naš radni prostor”, rekla je Šnajder.

Prvim konkursom ove vrste Telenor fondacija želi, kako se navodi, da afirmiše mlade umjetnike da se izraze i daju svoj doživljaj digitalnih komunikacija i digitalnog društva u kojem živimo.

"U skladu sa misijom Internet za sve, Konkurs za grafička rješenja je samo jedan od načina kojim Telenor fondacija kontinuirano doprinosi ostvarenju tog cilja kroz različite segmente društva", kaže se u saopštenju.

Bonus video: