Sinergija digitalne komunikacije i digitalnih umjetnosti

Virtuelna evolucija emocija je tema kroz koju će umjetnici iz svog ugla moći da predstave svoje viđenje kako digitalne komunikacije utiču na ljudske emocije: ljubav, radost, povjerenje i iznenađenje. Druga tema je Budućnost u nastajanju
0 komentar(a)
Telenor konkurs, Foto: Telenor
Telenor konkurs, Foto: Telenor
Ažurirano: 02.10.2015. 10:40h

Telenor fondacija pokrenula je konkurs za grafička digitalna rješenja „Izazivamo te, uljepšaj nam dan“, kojim želi da podstakne kreativnost domaćih stvaralaca, pokaže diverzitet kreativnih praksi i učestvuje u međunarodnoj afirmaciji i promociji mladih umjetnika iz Crne Gore.

Pet najboljih rješenja sa ovog konkursa, koji predstavlja pilot projekat, biće korišćena za produciranje i izlaganje u Upravnoj zgradi Telenora. Nagrada podrazumijeva otkup autorskih prava grafičkog rješenja od strane Telenor fondacije, a autori svakog pojedinačnog djela će biti nagrađeni sa 1.500 eura.

„Teme sa kojima zainteresovani umjetnici, dizajneri, arhitekte kao i ostali kreativci koji imaju iskustva u ovoj oblasti mogu odgovoriti na Konkursu, daće im mogućnost da na svoj način predstave uticaj digitalizacije i savremene tehnologije na modernog čovjeka,“ stoji u saopštenju Telenora.

Virtuelna evolucija emocija je tema kroz koju će umjetnici iz svog ugla moći da predstave svoje viđenje kako digitalne komunikacije utiču na ljudske emocije: ljubav, radost, povjerenje i iznenađenje. Druga tema je Budućnost u nastajanju, a iz Fondacije naglašavaju da kroz ovu temu očekuju djela inspirisana brzinom kojom tehnologija napreduje i mijenja se, stvarajući osjećaj da smo dio budućnosti.

“Savremenici smo vremena u kojem se umjetnost bori za prostor i kada imamo sve manje vremena za nju. Ovim konkursom želimo da pokažemo da su upravo dizajn i tehnologija snaga koje pokreće evoluciju savremenog društva i da će umjetnost uz našu podršku ostaviti novi pečat, kako na umjetničkoj sceni Crne Gore, tako i u radnom okruženju naše Upravne zgrade. Veoma me raduje što krećemo sa ovakvim izazovom i što će naša misija „Internet za sve“ od sada povezivati moderne komunikacije i moderni umjetnički izraz. Uvjerena sam da je ovo početak jedne uspješne priče, u kojoj ćemo kroz podršku lokalnim kreativcima uljepšati i naš radni prostor”, kazala je Sandra Štajner, predsjednica Upravnog odbora Telenor Fondacije i Generalna direktorka Telenora u Crnoj Gori.

Bonus video: