JEFTINIJI POZIVI KA CRNOJ GORI

M: tel počinje sa radom u Austriji

Kako je saopšteno iz kompanije, kao punopravni MVNO, m:tel Austrija će imati sveobuhvatnu mrežu ključnih elemenata na pravom mjestu, te će iznajmljivati potrebne prenosne stanice od A1, kako bi mogla započeti poslovanje
154 pregleda 0 komentar(a)
m:tel, Foto: Mtel.me
m:tel, Foto: Mtel.me
Ažurirano: 13.02.2019. 14:29h

Telekom Austrija Grupa je objavila da je dodatno otvorila svoju A1 mrežnu infrastrukturu za novog MVNO (Mobile virtual network operator). Naime, m:tel Austrija, mtel. a.d. Banjaluka iz Bosne i Hercegovine, počeće od danas sa radom na području Austrije.

Kako je saopšteno iz kompanije, kao punopravni MVNO, m:tel Austrija će imati sveobuhvatnu mrežu ključnih elemenata na pravom mjestu, te će iznajmljivati potrebne prenosne stanice od A1, kako bi mogla započeti poslovanje. 

"Upotrebom Dual IMSI–ja (International Mobile Subscriber Identity), m:tel Austrija će omogućiti svojim korisnicima da iskoriste prednosti mreže A1, te jeftino pozivaju Srbiju, Bosnu i Hercegovinu i Crnu Goru, kao i da imaju pristup atraktivnim ponudama u ovim zemljama", ističu u kompaniji.

Lansiranje ovih usluga započeće sa prepaid, a kasnije i postpaid ponudama u koje će biti dostupne krajem ove godine. Takođe, ističu u kompaniji, ovo uključuje i dalju saradnju na ostalim poslovnim poljima. 

“Kada sarađuje sa MVNO, A1 Telekom Austrija Grupa osigurava implementaciju tehnički složenih rješenja i nudi sveobuhvatno iskustvo kao telekom provajder. Sa našim novim korisnikom m:tel Austrija smo takođe planirali i proširenje na druga poslovna polja, kao što su satelitsko emitovanje, roaming i međunarodni pozivi”, kaže Stefan Amon, direktor veleprodaje Telekom Austrija Grupe, ističući važnost ovog partnerstva.

“M:tel Austrija funkcioniše kao moderan, punopravni MVNO operater. Partnerstvo s A1, vodećim telekom operatorom u Austriji i uz njegovu najsavremeniju tehnologiju, našim korisnicima će obezbijediti najbolje usluge kako u Austriji, tako i u inostranstvu. Korisnici koji često komuniciraju sa Srbijom, Bosnom i Hercegovinom i Crnom Gorom, takođe će moći koristiti sve naše servise širom svijeta uz veoma atraktivne ponude. Ove ponude funkcionišu u oba smjera, jer i korisnici iz navedenih zemalja mogu pozivati Austriju po povoljnim cijenama, izjavio je Zvonko Alašević, direktor M:tel Austrije.

Kako bi se nove usluge testirale u realnim životnim uslovima, m:tel Austrija je trenutno u potrazi za korisnicima za testiranje ovih usluga.

"Svi zainteresovani za učestvovanje u ovom programu svoju prijavu mogu poslati na e–mail adresu support@mtel.at", poručuju u m:tel Austriji.